- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poți recicla ambalaje de plastic și sticlă SGR fără să stai la coadă la automatele instalate în parcările marilor magazine

17 Sep, 14:50 • Andrei Alina
O aplicație dezvoltată de Cyber Micro Services, un business de peste 338.000 de lei în 2023 creat în 2021 de Ion Bogatu, te scutește de statul la coadă pentru a recicla ambalaje de plastic și sticlă SGR. Prin intermediul acestei aplicații, utilizatorii pot solicita ridicarea de acasă a PET-urilor, a dozelor sau a sticlelor marcate cu simbolul SGR.
Cum poți recicla ambalaje de plastic și sticlă SGR fără să stai la coadă la automatele instalate în parcările marilor magazine

Dacă te-ai săturat să stai la coadă pentru a recicla și da înapoi ambalajele SGR, o aplicație instalată pe telefonul personal are soluția potrivită. Aplicația se numește Reverse PET și a fost dezvoltată de Cyber Micro Services, un business de peste 338.000 de lei în 2023 creat în 2021 de Ion Bogatu, potrivit Economica.net.

Prin aplicația Reverse PET utilizatorii pot solicita ridicarea de acasă a PET-urilor, a dozelor sau a sticlelor marcate cu simbolul SGR.

Aplicația poate fi instalată oratuit pe telefoane cu sistem de operare Android și iOS. Metoda de funcționare este simplă. Persoanele care doresc să predea sticle către reciclare trebuie să-și facă un cont cu adresa de e-mail. Ulterior, va trebui să introducă în aplicație numărul de sticle marcate cu simbolul SGR pe care dorește să le predea către reciclare și adresa de ridicare a sticlelor.

Citește și: Românii vor fi obligați să recicleze hainele vechi. Care este data-limită și ce amenzi riști, dacă nu respecți regulile

 

Cum poți recicla ambalaje de plastic și sticlă SGR fără să stai la coadă. Câți bani primești pentru fiecare sticlă reciclată

Pentru fiecare sticlă astfel reciclată, utilizatorii aplicației vor primi 20 de bani, față de 50 cât este garanția pe care și-ar recupera-o dacă ar merge singuri la magazin pentru a preda ambalajele SGR.

În același timp, aplicația poate fi utilizată de reciclatori (colectorii). Aceștia vor vedea pe hartă atunci când persoanele care au ambalaje SGR de predat și vor putea să le revendice. Câștigul reciclatorilor este de 0.25 lei pentru fiecare sticlă reciclată sau mai mult în funcție de diferite campanii ale centrelor de reciclare. Restul de 0.05 lei pentru fiecare sticlă vor rămâne la aplicație pentru a putea susține costurile de mentenanță și dezvoltare.

Citește și: Reguli pentru cei care returnează ambalaje prin SGR. Este obligatoriu pentru toată lumea

„Reciclarea nu ar trebui să fie o corvoadă, ci o oportunitate de a contribui la un viitor mai curat și mai verde”, a declarat Ion Bogatu, co-fondator Reverse PET.

„Cu aplicația noastră, dorim să facem reciclarea accesibilă și atractivă pentru toți”, a declarat Bogdan Roșu, co-fondatorul Reverse PET.