- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poți trece rapid granița Giurgiu-Ruse, fără a mai pierde timp în trafic. Se lucrează la un proiect spectaculos

13 Sep, 21:21 • Preda Silvia
Românii care vor să meargă în Bulgaria vor putea trece graniţa cu maşina pe la Ruse, fără să mai stea la cozi.
Cum poți trece rapid granița Giurgiu-Ruse, fără a mai pierde timp în trafic. Se lucrează la un proiect spectaculos

Proiect spectaculos la vama Giurgiu-Ruse. Românii își vor putea îmbarca mașinile în garnituri feroviare care vor traversa apoi Dunărea pe podul de cale ferată, scrie Antena 3 CNN. Nu este singurul loc din țară care va avea un astfel de sistem.

Autoritățile lucrează la proiectul prin care autoturismele vor putea fi îmbarcate pe trenuri pentru a traversa graniţa.

Ne confruntăm cu altă problemă: podul de la Giurgiu, în care efectiv sunt cozi interminabile și încercăm să găsim o soluție rapidă cum să facem să transportăm. Am luat decizia și am găsit în Bulgaria înțelegere pentru a face un transport pe cale ferată”, a declarat Gruia Stoica, patronul GRAMPET.

Cu ajutorul noului proiect, timpul de așteptare ar urma să fie redus considerabil.

Intenționăm să facem acest proiect din Giurgiu Nord în Ruse, deci doar strict pentru zona de pod, astfel încât să avem flexibilitate să putem circula. Intenția este să o facem cât mai repede, dacă s-ar putea până la sfârșitul anului să-i dăm drumul.

Sub o oră ar dura (n.r. de la momentul în care te îmbarci cu mașina și până când traversezi podul)”, a declarat Sorin Chinde, vicepreședinte GRAMPET.

Cum treci rapid granița Giurgiu-Ruse
Cum treci rapid granița Giurgiu-Ruse

Citește și: Când va fi gata cel mai spectaculos tunel feroviar din România. Va lega 2 mari orașe turistice

Cum treci rapid granița Giurgiu-Ruse

În cel puţin doi ani, această modalitate de transport inteligentă va fi introdusă şi pe Valea Prahovei, arată sursa citată.

Referitor la proiectul de auto pe tren, pe Valea Prahovei, în acest moment suntem în discuții cu autoritățile locale pentru sprijinirea acestui proiect. Tendința este pozitivă, dar au fost alegeri, așteptăm ca noii primari să-și preia portofoliile. Intenția este să îmbarcăm mașini în zona Florești-Prahova și să le debarcăm în zona Predeal”, a mai declarat Sorin Chinde, vicepreședinte GRAMPET.

Proiectul a fost prezentat la Conferința „România, din nou pe şine – Investiții și decizii rapide și eficiente pentru transportul feroviar”, un eveniment organizat de Antena 3 CNN și revista Income Magazine.

Vezi și: Un nou pod va lega România și Bulgaria, între Giurgiu și Ruse. Va fi rutier şi feroviar