Puiul reprezintă o alegere sănătoasă și delicioasă, comparativ cu alte tipuri de carne regăsite în comerț. Carnea de pui conține o varietate de nutrienți importanți pentru sănătate, printre care putem menționa proteinele din carne, niacina, seleniul și fosforul. Însă, păstrarea acesteia este extrem de importantă, iar pentru a evita uscarea excesivă trebuie să ținem cont de anumite reguli. Marii bucătari cunosc un truc eficient pentru a menține carnea fragedă și gustoasă, notează Click.
Carnea de pui se numără printre cele mai populare alegeri pentru mesele de zi cu zi datorită gustului său delicat și versatilității. Totuși, una dintre cele mai întâlnite probleme în timpul preparării este uscarea excesivă a cărnii. Pentru a preveni asta, este important să ținem cont de un truc simplu și eficient. Carnea de pui poate fi suculentă prin folosirea tehnicii de samurare uscată. Mai exact, aceasta constă în presărarea unui strat uniform de sare și condimente pe suprafața cărnii cu câteva ore înainte de gătire. Sarea are rolul de a extrage o cantitate mică de umiditate din carne, care se amestecă cu condimentele, creând astfel un strat protector. Acesta se reabsoarbe apoi în carne, aromatizând-o și menținând-o fragedă pe parcursul gătirii.
Iată cum se face corect saramura uscată:
Pentru a obține un pui suculent, bucătarii recomandă și acoperirea cărnii cu folie de aluminiu, dar și folosirea unui termometru de bucătărie. Carnea de pui este gătită perfect atunci când temperatura internă ajunge la 75°C.
Citește și: Secretul pentru cea mai bună supă de pui. Ingredientul de la final face toată diferența