- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum previi uscarea cărnii de pui în cuptor. Trucul dezvăluit de cei mai iscusiți bucătari

20 Feb, 09:51 • Amarie Giorgiana
Carnea de pui se numără printre cele mai consumate alimente la nivel mondial datorită gustului său, versatilității, dar și consumului scăzut de grăsimi.
Cum previi uscarea cărnii de pui în cuptor. Trucul dezvăluit de cei mai iscusiți bucătari

Puiul reprezintă o alegere sănătoasă și delicioasă, comparativ cu alte tipuri de carne regăsite în comerț. Carnea de pui conține o varietate de nutrienți importanți pentru sănătate, printre care putem menționa proteinele din carne, niacina, seleniul și fosforul. Însă, păstrarea acesteia este extrem de importantă, iar pentru a evita uscarea excesivă trebuie să ținem cont de anumite reguli. Marii bucătari cunosc un truc eficient pentru a menține carnea fragedă și gustoasă, notează Click.

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când prepari cartofi prăjiți. Cum și când trebuie să îi pui, de fapt, în tigaie

Trucul care ne ajută să evităm uscarea cărnii de pui

Carnea de pui se numără printre cele mai populare alegeri pentru mesele de zi cu zi datorită gustului său delicat și versatilității. Totuși, una dintre cele mai întâlnite probleme în timpul preparării este uscarea excesivă a cărnii. Pentru a preveni asta, este important să ținem cont de un truc simplu și eficient. Carnea de pui poate fi suculentă prin folosirea tehnicii de samurare uscată. Mai exact, aceasta constă în presărarea unui strat uniform de sare și condimente pe suprafața cărnii cu câteva ore înainte de gătire. Sarea are rolul de a extrage o cantitate mică de umiditate din carne, care se amestecă cu condimentele, creând astfel un strat protector. Acesta se reabsoarbe apoi în carne, aromatizând-o și menținând-o fragedă pe parcursul gătirii.

Iată cum se face corect saramura uscată:

  • Alege bucata de pui – Poți folosi piept, pulpe sau chiar un pui întreg.
  • Presară sare – Folosește sare grunjoasă într-un strat uniform pe toată suprafața cărnii.
  • Adaugă condimente – Poți folosi piper, usturoi pudră, boia afumată sau ierburi aromatice precum cimbru și rozmarin.
  • Lasă la frigider – Acoperă puiul și lasă-l la frigider timp de minimum 2 ore, ideal peste noapte.
  • Gătește-l corect – Scoate carnea din frigider cu 30 de minute înainte de a o băga în cuptor și coace-o la o temperatură moderată, 180-190°C.

Pentru a obține un pui suculent, bucătarii recomandă și acoperirea cărnii cu folie de aluminiu, dar și folosirea unui termometru de bucătărie. Carnea de pui este gătită perfect atunci când temperatura internă ajunge la 75°C.

Citește și: Secretul pentru cea mai bună supă de pui. Ingredientul de la final face toată diferența

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: