- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum puteți verifica online cât ați contribuit la fondul de pensii. Acces simplu și rapid la toate datele

16 Aug, 16:39 • Preda Silvia
Cum aflați cât și dacă ați contribuit la fondul de pensii. Acces simplu și rapid la toate datele.
Cum puteți verifica online cât ați contribuit la fondul de pensii. Acces simplu și rapid la toate datele

Puteți verifica online cât ați contribuit la fondul de pensii. Vârstele standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare sunt stabilite prin lege în funcţie de sexul, luna şi anul naşterii persoanei, arată Casa Națională de Pensii Publice.

Noul portal www.cnpp.ro dispune de o aplicaţia „Când mă pot pensiona?” care oferă date cu caracter informativ cu privire la data pensionării.

Cât este contribuţia de asigurări sociale pentru contractul de asigurare?

Pentru anul 2024, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 3.700 lei, iar cuantumul contribuției de asigurări sociale aferent acestui venit este de 925 lei.

Ce faci dacă nu ai complet stagiul de cotizare

– poți plăti retroactiv pentru o perioadă de cel mult 6 ani

– poți încheia un astfel de contract până pe 31 decembrie 2024.

Pentru crearea unui cont online vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont

Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă daca acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.

Structura formularului este următoarea :

Date de identificare:

· Numele şi prenumele

· CNP

· Adresa de e-mail

· Act de identitate

·  Adresa de domiciliu

Se introduce text (Cod CAPTCHA)

Se apasă butonul de finalizare formular.

pensii
pensii

După finalizarea completării formularului se apasă butonul Print pentru a putea fi semnat olograf în original, pe hârtie.

Pentru obţinerea datelor de acces, după ce s-a tipărit cererea trebuie parcurse urmatoarele etape:

· Se semnează cererea;

· Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la oricare casa teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate în original şi copie sau, după caz, cu documentele justificative în original şi copie  pentru fiecare persoană terţă căreia îi va administra  contul;

Cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de pensii. După aprobare vor fi transmise datele de acces (nume utilizator şi parolă) solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.

Ce fel de informaţii oferă serviciile electronice oferite de portal ww.cnpp.ro?

După ce veți crea contul veți avea acces gratuit la următoarele informații: • Informații din carnetul de muncă • Informații Accidente de munca și boli profesionale • Fișă participant fond pensii PILON II • Debite executare silită • Stagii anuale dupa 04.2001 • Fișă financiară • Stagii lunare după 04.2001 • Declarații nominale depuse de angajatorii dvs • Informații pensie comunitară

Vezi și: Data la care intră pensiile recalculate în septembrie. Acești români vor primi mai mulți bani