- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum să călătorești cu avionul la preț redus. În ce zile poți cumpăra bilete la prețuri mai mici

08 Oct, 12:26 • Andrei Alina
Știai că în anumite zile ale săptămânii avioanele sunt aproape goale și poți cumpăra bilete la prețuri mici. Datele au fost culese de la mai multe companii aeriene, care au corelat informațiile pentru cele mai bune vacanțe.
Cum să călătorești cu avionul la preț redus. În ce zile poți cumpăra bilete la prețuri mai mici

Chiar dacă a trecut perioada concediilor, în unele zone din Europa încă vremea este frumoasă pentru plimbări în natură sau chiar plajă. Mai multe companii aeriene au dezvăluit secretul călătoriilor ieftine. Știai că sunt două zile ale săptămânii când avioanele sunt goale și poți cumpăra bilete la prețuri mici?

Citește și: Avertisment de la ANPC: Cumpărați bilete de avion doar din aceste locuri!

 

Cum să călătorești cu avionul la preț redus. În ce zile poți cumpăra bilete la prețuri mai mici

Aproximativ 10 firme tradiționale și low-cost au dezvăluit care sunt ratele medii de ocupare, după ce s-au observat mai multe lucruri în perioada 2023-2024. Cele mai multe zboruri sunt efectuate în zilele de luni și vineri. La polul opus, cele mai puține zboruri au loc în zilele de marți și miercuri, scrie Fanatik.ro. Tot în aceste zile se vând cele mai ieftine bilete de avion.

„Dacă aveţi în plan să faceţi vreo rezervare de zbor, ar fi bine să fie efectuată în timpul weekendului. De asemenea, cea mai ieftină zi în care puteţi zbura este marţea, în cazul în care călătoriţi singuri, şi sâmbăta, în cazul în care călătoriţi cu cel puţin o persoană”, arată o analiză efectuată de Vola.

Citește și: Zboruri în America. Unde găsești cele mai ieftine bilete de avion, cu plecare din București. Oferte pentru români în perioada ianuarie – martie 2025

De exemplu, dacă vreți un bilet de avion ieftin pentru a călători în Italia ar fi bine să alegeți ziua de marți sau miercuri. Atunci aveți mari șanse să plătiți mai puțin. La polul opus sunt biletele de avion pentru zilele de vineri sau luni.

Un român care vrea să călătorească la Milano, cu plecare de la București, într-o zi de marți va plăti 29 de euro pentru un bilet de avion. Daca va alege un bilet de avion pentru joi va plăti mai mult decât dublu, 66 de euro.

Intervalul orar optim pentru a rezerva biletele de avion, în fiecare zi, este între orele 18:00 şi 20:00, mai susțin experții.