- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum se descurcă companiile româneşti din IT pe o piaţă care a început să scadă după un deceniu de creştere continuă. Gabriel Zahan, We as Web: „Creştem substanţial echipa şi aducem noi roluri şi profesionişti”

26 Nov, 14:13 • Fundeanu Madalina
WE AS WEB a fost fondată de Gabriel Zahan, antreprenor în serie, şi Ana Frunză, specialist în aria operaţională. În al doilea an de activitate pe noua piaţă (2022), compania depăşea venituri de 10 milioane de euro şi raporta un profit net de 2 milioane de euro.
Cum se descurcă companiile româneşti din IT pe o piaţă care a început să scadă după un deceniu de creştere continuă. Gabriel Zahan, We as Web: „Creştem substanţial echipa şi aducem noi roluri şi profesionişti”

Țintele vizate de compania românească de IT, WE AS WEB, sunt 200 de oameni în plus în 2023 faţă de anul trecut, o cifră de afaceri de 24 de milioane de euro, cu 140% mai mare decât în 2022, profit dublu, noi birouri şi clienţi. Cum anul în curs aduce dublări la mai multe capitole, iată ce planuri se creionează pentru 2024, conform Ziarul Financiar.

„Pentru 2024, ţintim menţinerea tendinţei de creştere ca număr al colegilor în cele trei centre de dezvoltare existente, dar şi deschiderea de noi centre de dezvoltări, în alte ţări, cu experţi în tehnologie, la tarife competitive. Mizăm şi pe deschiderea de noi sucursale în alte ţări sau teritorii în care există cerinţe pe piaţa de software. Bineînţeles, alături de evoluţia pozitivă a indicatorilor financiari”, declară Gabriel Zahan, CEO al WE AS WEB, companie românească înfiinţată în urmă cu cinci ani.

Compania de IT, WE AS WEB

La început, firma a plecat la drum, povesteşte Zahan, cu un produs dedicat zonei de economie circulară, iar după aproape doi ani s-a îndreptat spre ariile de team augmentation şi servicii de dezoltare software la cerere (custom), datorită nevoii ridicate din acel moment, vizibilă pe piaţa de IT.

Compania WE AS WEB a fost fondată de Gabriel Zahan, antreprenor în serie, şi Ana Frunză, specialist în aria operaţională, iar pe parcurs s-au alăturat proiectului Claudiu Câmpean, executiv cu experienţă în sectoarele IT şi bancar, şi, recent, Ionuţ Gherle, executiv cu background în IT. Investiţia iniţială a fost de aproximativ 100.000 de euro, urmată de o nouă investiţie de 400.000 de euro, resurse folosite atât pentru salarii, cât şi pentru achiziţia şi amenajarea biroului din Cluj-Napoca.

Citește și: Analiștii financiari transmit un avertisment important: Euro va depăşi 5,05 lei până în noiembrie 2024

WE AS WEB
WE AS WEB

După trecerea la servicii de team/staff augmentation şi outsourcing, în primul an (2021), compania a înregistrat venituri de aproximativ 500.000 de euro şi avea, la acel moment, 18 angajaţi. În al doilea an de activitate pe noua piaţă (2022), compania depăşea venituri de 10 milioane de euro şi raporta un profit net de 2 milioane de euro, având 350 de angajaţi.

„Anul acesta, creştem substanţial echipa şi aducem noi roluri şi profesionişti în WE AS WEB, ca parte a strategiei noastre de a înţelege şi de a răspunde provocărilor curente ale pieţei. Rezultatele strategiei noastre s-au văzut şi pe plan financiar, mai exact suntem în grafic pentru atingerea cifrei de afaceri de 24 mil. euro, obiectivul propus pentru acest an”, punctează Gabriel Zahan.

Angajaţii companiei din birourile din România lucrează preponderent remote, de la distanţă.

„Colegii din Moldova şi Albania funcţionează într-un regim hibrid. Toţi colegii noştri au un nivel de experienţă tip seniori sau mid-senior. Până în acest moment, am reuşit să recrutăm peste 90% din ţinta de peste 200 de colegi noi setată pentru acest an”, adaugă reprezentantul companiei.

În septembrie, WE AS WEB a deschis şi biroul din Austria, iar anul acesta compania s-a extins cu noi birouri în SUA, UK, Germania şi Olanda.

„Toate birourile deschise în Austria, Germania, Marea Britania, SUA, Olanda au rol de a aduce compania mai aproape de clienţii existenţi, dar şi de potenţialii clienţi, atât cu personal de vânzări, dar şi etnic, care înţelege mai bine nevoia şi cultura clienţilor din fiecare ţară, pentru a putea livra proiecte de succes”, mai spune Zahan.

Paleta de clienţi este variată, incluzând deopotrivă corporaţii sau integratori mari de soluţii şi servicii software; companii de produs cu soluţii consacrate pe pieţele internaţionale sau start-up-uri şi scale-up-uri care au nevoie de parteneri tehnologici în dezvoltarea produselor. Firma furnizează servicii către companii din România, Germania, Irlanda, Franţa, Austria, Marea Britanie şi SUA.

Vezi și: Incredibil! Model virtual generat de AI, cu peste 121.000 de urmăritori și 3.000 de euro pe lună!

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...