- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum sunt compensați bugetarii care muncesc în weekend. Ce prevede Codul Muncii

10 Jun, 21:23 • stefan.vlad
Cum sunt compensați bugetarii care muncesc în weekend. Să lucrezi sâmbăta sau duminca nu contravine prevederilor din Codul Muncii, însă totul depinde de locul de muncă, de domeniu și de înțelegerea cu angajatorul. Însă, lucrurile sunt diferite în ceea ce privește munca în weekend pentru cei ce lucrează la stat.
Cum sunt compensați bugetarii care muncesc în weekend. Ce prevede Codul Muncii

Cum sunt compensați bugetarii care muncesc în weekend. Potrivit unei analize realizate de Ministerul Finantelor, în Romania există aproape 1.3 milioane de bugetari. La finalul lunii februarie, rapoartele arătau un numar de 1.289.965 de oameni care lucrează la stat, cei mai mulți dintre ei fiind în Ministerul Educației. iar aproximativ 64% dintre bugetari muncesc în administrația centrală.

Citește și: Ce salarii au crescut de la 1 iunie. Lista completă a bugetarilor care vor primi bani în plus la leafă

Cum sunt compensați bugetarii care muncesc în weekend

Potrivit Articolului 21, Alineatul (1) din Legea cadru nr. 153 din 2017, „munca suplimentara prestata peste programul normal de lucru, precum si munca prestata in zilele de sarbatori legale, repaus saptamanal si in alte zile in care, in conformitate cu legea, nu se lucreaza, se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut la alin. (1), munca suplimentara prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, va fi platita in luna urmatoare cu un spor de 100% din salariul de baza, solda de functie/salariul de functie, indemnizatia de incadrare, corespunzator orelor suplimentare efectuate”.

De asemenea, aceeași lege mai spune că “plata muncii in conditiile alin. (2) si (3) se poate face numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de seful ierarhic in scris, fara a se depasi 360 de ore anual. In cazul prestarii de ore suplimentare peste un numar de 180 de ore anual, este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor, potrivit legii.”.