- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion 2024. AccuWeather anunță prognoza oficială pentru România

17 Oct, 14:25 • Bumbeneci Diana
Meteorologii AccuWeather au anunțat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Specialiștii au emis primele prognoze meteo pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion 2024. AccuWeather anunță prognoza oficială pentru România

Conform meteorologilor AccuWeather, în unele zone va fi lapoviţă, în altele chiar va ninge. După foarte mulţi ani, românii să aibă parte de puţină zăpadă în cea mai frumoasă perioadă a anului.

Această masă de aer rece şi de precipitaţii ar fi cauzată de slăbirea vortexului polar care va înainta spre sud în această iarnă, afectând Europa, Nordul Statelor Unite ale Americii şi Canada.

Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion

Deşi abia am trecut de jumătatea lunii octombrie, specialiştii de la AccuWeather au emis deja o prognoză pentru sărbătorile de iarnă. Aceştia au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion, însă aceasta nu este una sigură, bineînţeles.

Vezi și: Meteo noiembrie 2024. ANM a actualizat prognoza pe următoarele 4 săptămâni

Vreme România
Vreme România

Aruncată ca o cârpă murdară”. Campioana din România intrată în Cartea Recordurilor cu o viață de film și suferințe enorme
Momentan, sunt anunţate temperaturi apropiate de îngheţ şi în Bucureşti, unde sunt prognozate ploi îngheţate şi lapoviţă, în timp ce în partea de nord a ţării este foarte posibil să fie zăpadă din belşug la final de decembrie.

După ani de zile în care nu a mai nins în această perioadă, iată că lucrurile se schimbă, aducându-ne aminte de Crăciunul de altădată. Şi în noaptea de Anul Nou va fi frig, astfel că valorile termice nu vor depăşi 2 grade.

Zăpada şi gerul ar putea fi explicate de un fenomen de slăbire a vortexului polar. Dat fiind că stratul de zăpadă din emisfera nordică este deja destul de mare, aerul rece va înainta spre sud, afectând toată partea de nord a Globului.

„Un vortex polar puternic înseamnă o circulație polară stabilă, care menține aerul rece în regiunile arctice. Un vortex polar slab poate duce la pătrunderea aerului rece în regiunile temperate, cum ar fi Statele Unite și Europa.

În anii cu o acoperire mai mare de zăpadă în octombrie, vortexul polar a fost mai slab, ceea ce a dus la ierni mai reci în regiunile temperate”, explică cercetătorii.

Cum va fi vremea în decembrie 2024

Meteorologii de la AccuWeather au anunțat şi prognoza meteo pentru luna decembrie. În acest sens, între 1 decembrie 2024 şi 1 ianuarie 2025, vremea se va schimba de la o zi la alta. Mai exact, dacă la început de lună temperaturile vor fi chiar şi de 11-12 grade Celsius, spre final se va răci şi vor apărea precipitaţii în aproape toată ţara.

Citește și: Meteo 17-19 octombrie. ANM anunță -5 grade în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult