- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum va reuși România să depășească Austria la PIB. Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre strategia pe 5 ani

01 Oct, 14:12 • Bumbeneci Diana
Ciolacu dă verdictul pentru România. În 5 ani, țara va fi în primele zece PIB-uri ale Europei.
Cum va reuși România să depășească Austria la PIB. Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre strategia pe 5 ani

Premierul

Marcel Ciolacu a transmis că, „în acest moment în lume totul este despre economie”. Social democratul a explicat că în scurt timp România va fi una dintre primele zece economii ale Europei.

„În acest moment, în lume totul este despre economie. Intrarea în OCDE va conta imens, intrarea în Schengen contează imens pentru noi, pentru români, plus că e o nedreptate, dar explozia, în PIB-ul României… noi vom depăși Austria. Anul viitor, noi vom depăși. Ca putere de cumpărare, în acest moment, ne apropiem foarte mult de Polonia. Noi vom fi, România, în viitorii cinci ani, vom fi în primele zece PIB-uri ale Europei”, a declarat într-un interviu la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Vezi și: Va intra România în criză economică? Marcel Ciolacu spune adevărul despre rezervele BNR

El spune că România trebuie să aibă relații mai strânse cu țările din Balcanii de vest, dar și că este nevoie de o relație mai strânsă cu Turcia. Premierul adaugă că, ”în acest moment, nimeni nu-și mai permite să vorbească de sus cu România, dar acest respect ți-l câștigi fiind serios, implicându-te, implicându-te și pentru tine, dar și pentru regiune”.

Marcel Ciolacu, despre criza economică din România

Marcel Ciolacu a explicat că nu există riscul unei crize economice în viitorul apropiat pentru că țara noastră este „stabilă și asigurată”.

„Am ratat șansa cu trecerea în zona euro. Aveam toți indicatorii îndepliniți când am lăsat guvernarea. E un pas înapoi, dar vom intra din nou în această traiectorie, că trebuie să intrăm în zona euro. Momentan, influența dolarului american în economie este mai mare decât influența euro. Astea sunt statisticile.

Eu vorbesc cu guvernatorul Mugur Isărescu, stăm de vorbă, ne uităm pe cifre, la indicatori, încercăm. Trebuie să iei fiecare indicator în parte și să intervii pe el, să stimulezi în primul rând producția internă și exportul”, a afirmat Ciolacu.

„Avem depozite, Banca Națională. România este asigurată. Dar s-a și văzut că în trei ani de stabilitate politică am reușit să fim din nou stabili macroeconomic. Cheltuim în reforme, știu, sunt alegeri, dar cum în zona privată există bonificație pentru performanță, așa trebuie să fie și în sistemul bugetar. Trebuie ținte de performanță și în sănătate și în educație. Nu se poate altfel”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ai putea citi: Marcel Ciolacu, declarația momentului despre legea prin care Iohannis să ajungă senator. „În aprilie își dorea la NATO sau la Comisie”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult