A fost emis cursul valutar BNR pentru data de astăzi, 15 noiembrie 2023. Cursul valutar al zilei de miercuri al BNR, se arată faptul că menda europeană a avut o variație pozitivă, acestea fiind cotată la 4,9723 de lei, față de ziua precedentă. Pe de cealaltă parte, dolatul american a scăzut și el, fiind cotat la 4,6390 de lei. Acțiunile europene au închis marți la maximul al acestei luni. Rămâne de văzut ce variații vor mai apărea până a sfârșitul zilei.
Curs valutar, 15 noiembrie 2023, BNR
Euro- 4.9723 lei
Dolar american- 4.6390 lei
Ai putea fi interesat și de: IFC, membră a Grupului Banca Mondială, investește 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank. Scopul este finanțarea unor proiecte din domeniul climei
Se prezintă situația curentă, în timp real, al cursului valutar BNR al zilei de miercuri, 15 noiembrie 2023. Astfel, noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13.00, de către Banca Națională a României. În ultimele săptămâni, cursul valutar pentru euro/leu pare să se fi stabilizat la o valoare de, aproximativ, 4,97 lei/euro, după ce în perioada verii și în lunile următoare leul se întărise și cursul oscila în jurul valorii de 4,92-4,93 lei/euro.
Totodată, se așteaptă o nouă redresare a monedei naționale în perioada Sărbătorilor de iarnă. Acest lucru ar putea fi cauzat de către o infuzie de euro din partea românilor din diaspora ce ar putea inunda piața românească. Din păcate, dolarul american a scăzut, depreciindu-se la ultima ședință de cotație BNR, coborând de la 4,65 lei cât era la sfârșitul săptămânii trecute la 4,6390 marți, conform celor furnizate de către știrilekanald.
Banca Transilvania a efectuat o analiză care a conferit o anticipare a unui curs mediu anual euro/leu de 4,96 în 2023, 5,04 în 2024, respectiv 5,08 în 2025.
Analiștii BCR au estimat pentru finalul anului un curs de 5 lei/euro „presiuni de depreciere a leului provenite dinspre deficitul de cont curent încă mare, deşi aflat în proces de ajustare”.
„Încetinirea creşterii economice, precum şi noile măsuri fiscale s-au reflectat şi în componenta de condiţii curente a indicatorului de încredere, componentă care a înregistrat o scădere de 6,6 puncte faţă de exerciţiul anterior. De asemenea, conduita politicii fiscale s-a reflectat în anticipaţiile de deficit bugetar pentru anul curent, deficitul anticipat pentru acest an înregistrând cea mai mare valoare de la începutul anului.”, a comunicat Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România, conform sursei citate.
Ai putea fi interesat și de: Relansare economică a statelor membre UE din Europa de Est! România a reușit să înfrunte provocările externe!