- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cutremur puternic în România, sâmbătă dimineață. INCDFP anunță unde a fost resimțit seismul

07 Sep, 10:31 • Bumbeneci Diana
Un nou cutremur a avut loc în România, anunță Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România.
Cutremur puternic în România, sâmbătă dimineață. INCDFP anunță unde a fost resimțit seismul

România a fost zguduită de un nou cutremur la primele ore ale zilei de sâmbătă. Un seism cu magnitudinea 3,9 s-a produs sâmbătă dimineaţă, în Oltenia, Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur semnificativ în România

Seismul a avut loc la ora 09:06, la Pestişani, în Gorj.

Vezi și: Cutremur de 4.7 grade pe scara Richter într-o zonă atipică din România. Sute de mii de români l-au simțit

cutremur 7 septembrieFoto: INCDFP
cutremur 7 septembrie Foto: INCDFP

Cutremurul de sâmbătă din Oltenia, Gorj, s-a produs la adâncimea de 5 kilometri. Mișcarea tectonică a pământului a fost clasificată de seismologii de la INCDFP cu intensitate de grad III.

„Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16 km NV de Trgu Jiu, 66 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70 km S de Hunedoara, 84 km S de Deva, 97 km E de Reşiţa, 99 km V de Râmnicu Valcea”, mai anunță seismologii de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România.

De la începutul lunii septembrie și până în prezent au avut loc opt mișcări tectonice ale pământului. Cel mai puternic cutremur din septembrie este cel de sâmbătă, 7 septembrie.

Știrea este în curs de actualizare

Ai putea citi și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult