Dacia este obligată să ia o decizie radicală: producția de la Mioveni este oprită temporar. Așa cum relatează economedia.ro, se pare că principalele cauze se referă la lipsa de semiconductori și dificultatea de aprovizionare cu componente.
Dacia a anunțat că oprește temporar producția de la Mioveni. Potrivit ultimelor informații, compania este obligată de context să implementeze această măsură. Lipsa semiconductorilor și dificultățile de aprovizionare cu componente sunt principalele cauze care au condus la prima întrerupere din acest an.
Producția va fi oprită temporar în perioada 13 și 18 aprilie. Întreruperea este suprapusă cu vacanța de Paște. Compania a informat că salariații vor rămâne acasă în toată această perioadă, dar la fel de bine, aceștia vor primi salarii compensatorii.
Concret, angajații vor primi 85% din salariu în intervalul menționat, dar mai mult decât atât, tichete de masă pentru zilele respective. Totodată, salariații vor beneficia de o primă de Paște de 2.304 lei brut, respectiv 1.750 lei net. Suma va fi încasată încă de pe data de 11 aprilie, ca avans al salariului din luna respectivă.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă parchezi o mașină Dacia Spring lângă Porsche? Întâmplarea ieșită din comun a unui șofer: „Ai prins lotul de Spring cu apucături de Porsche”
O zi mai târziu, în conturile angajaților vor intra tichetele de masă aferente lunii mai. Începând cu data de 19 aprilie, programul va fi reluat ca în mod obișnuit, mai exact, angajații se vor întoarce la cele 3 schimburi.
Cu toate acestea, ultimele informații arată că Dacia nu se confruntă pentru prima oară cu o astfel de situație. Producția a mai fost oprită odată anul trecut, în perioada 14 martie și 2 iulie, motivul fiind același: lipsa componentelor.
La momentul respectiv, angajații care nu lucrau primeau 85% din drepturile salariale. Pe de altă parte, unii dintre muncitori au fost obligați să facă ore suplimentare pentru a recupera orele pierdute din cauza contextului.
În 2023, compania nu a avut nicio zi de oprire a activității. În primele două luni ale anului, producția a atins un nivel imens, cu un volum total de 57.676 de vehicule care au fost asamblate. Acest lucru înseamnă nu mai puțin de 17.000 de mașini în plus față de cele înregistrate în perioada similară din 2022. În 2021, Dacia a produs cu 90.000 de unități mai puțin decât planificau reprezentanții. Totul se întâmpla din cauza lipsei de componente.
Citește și despre următorul subiect: Dacia pune la bătaie oferte de nerefuzat pentru Programul Rabla 2023. Care este cea mai mare reducere de care pot beneficia șoferii