- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Daniel Baciu, mesaj de urgență pentru românii care au primit pensiile calculate greșit. „Sunt perfect legale”

21 Aug, 15:31 • Bumbeneci Diana
Un nou anunț major vine de la Casa Națională de Pensii. Sunt vizați toți românii care beneficiază de pensie.
Daniel Baciu, mesaj de urgență pentru românii care au primit pensiile calculate greșit. „Sunt perfect legale”

Este haos la Casele de Pensii din cauza deciziilor de recalculare. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a transmis ”o informare pentru seniorii României privind recalcularea pensiilor” prin care încearcă să lămurească diferite aspecte apărute în spațiul public în ultimele zile.

Daniel Baciu, mesaj pentru beneficiarii de pensii

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în ultima perioadă, aș vrea să lămuresc câteva aspecte legate de recalcularea pensiilor.

În primul rând, deciziile de recalculare sunt perfect legale, există un act normativ care reglementează procedura de emitere și transmiterea acestor decizii, respectiv ordonanța de guvern, ordonanța de urgență nr. 89/2004.

Citește și: Ultimă oră: Marcel Ciolacu, ordin către Casa de Pensii: „Vreau să le trimiteți pensionarilor”

Daniel Baciu, despre pensii
Daniel Baciu, despre pensii

Un alt aspect, peste 82% din pensiile românilor vor crește. Niciun pensionar nu va avea pensia mai mică. Dacă în urma recalculării cuantumul pensiei scade, se va păstra cuantumul cel mai avantajos în plată. Tocmai de aceea, cei care beneficiază deja de bonusuri privind raportarea la stagii mai mici de cotizare, ceea ce presupune o pensie mai mare, își vor păstra pensia în plată.

Concret, dragi seniori ai României, această recalculare vine în beneficiul dumneavoastră și presupune o reală majorare a pensiilor.

Această lege profund liberală vine să facă dreptate pensionarilor, să răsplătească munca și să rezolve inechitățile sistemului public de pensii”, spune Daniel Baciu într-o postare video de pe o rețea socială.

Și Ciolacu vrea rezolvarea rapidă a problemelor

Marcel Ciolacu a făcut noi declarații despre situația pensionarilor din România. Oficialul le-a cerut Muncii și șefului Casei de Pensii să transmită un document către toți pensionarii prin care să îi anunțe că, indiferent care ar fi calculul de contributivitate, pensiile lor nu vor scădea.

„Vreau să încep prin a-i cere Ministrului Muncii și președintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. Câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări și cum se desfășoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare unde se constată erori.

Vreau că tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade! Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie și orice greșeală se poate repara! 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert!”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Citește și:  Recalcularea pensiilor, eșec total! Un român s-a trezit fără bani. „Am zis că înnebunesc. E cu 2.000 de lei mai puţin

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult