- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Data la care ajung deciziile de recalculare pentru beneficiarii de pensie. Simona Bucura Oprescu: „Am făcut totul ca să fie echitate”

17 Jul, 12:19 • Bumbeneci Diana
Simona Bucura Oprescu a anunțat data la care ajung deciziile de recalculare la pensionari. Românii află câți bani primesc începând cu această toamnă.
Data la care ajung deciziile de recalculare pentru beneficiarii de pensie. Simona Bucura Oprescu: „Am făcut totul ca să fie echitate”

Sunt vești noi pentru românii care beneficiază de pensie.  Nici o pensie nu va scădea în urma recalculării, susține ministrul Muncii. Simona Bucura Oprescu a anunțat că deciziile de recalculare vor ajungem între 16 și 31 august.

Data la care ajung deciziile de recalculare pentru beneficiarii de pensie

Casele teritoriale de pensii au finalizat reevaluarea dosarelor și au introdus în sistemul electronic toate datele necesare recalculării.

„Colegii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensie. Ei sunt în plin proces de recalculare. În acest moment, deja au început listarea deciziilor de pensionare.

Tot ce facem în cadrul acestei recalculări facem pentru pensionari. Am făcut totul ca să fie echitate”, spune Simona Bucura Oprescu.

Citește și: Veste majoră pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi pensionari care, după 1 septembrie, vor avea categoric avantaje”

„Vrem să trimitem toate deciziile înainte de 1 septembrie. Nu vrem să avem pensionari cărora să le ajungă în iunie și unora să le ajungă în august. Între 16-31 august vor ajunge deciziile de recalculare.

Important ca fiecare pensionar să știe este că în urma recalculării nicio pensie nu va scădea. Lega prevede în mod explicit că se păstrează cuantumul cel mai favorabil.

Pe lângă faptul că noua Lege a pensiilor ce rezolvă inechitățile, ea vine cu acel element important, și anume că recompensează stagiile lungi de cotizare”, a mai explicat Ministrul Muncii la România TV.

pensie
pensie

Pensiile recalculate pentru a doua oară

Daniel Baciu a transmis că au la dispoziție 6 luni pentru a realiza a doua mică recalculare a pensiilor pentru cei care au beneficiat de sporuri cu caracter nepermanent. Oficialul a explicat că se lucrează 12-14 ore pe zi și că trebuie să finalizeze procesul de recalculare a pensiilor.

Potrivit șefului CNPP, recalcularea vizează toți pensionarii din România.

„Această decizie de recalculare privește toți pensionarii din sistemul public, unde li se recalculează pensia conform noii formule de calcul care este parte integrantă din noua lege a pensiilor”, a declarat el într-un interviu acordat unui post de televiziune.

Potrivit lui Daniel Baciu, sporurile cu caracter nepermanent sunt diferite.

„Oamenii vor primi o a doua decizie de pensie, numai acei pensionari care au beneficiat de acele sporuri cu caracter nepermanent”, a explicat acesta.

Despre dosarele mai vechi care necesită o analiză mai amănunțită, președintele CNPP a spus că se lucrează intens până la data de 15 august, dar se va continua lucrul și după această dată.

„Trebuie să trimitem un număr mare de decizii (4,6 milioane) către Poșta Română. Tot acest proces de recalculare se desfășoară la casele teritoriale de pensii cu ajutorul Casei Naționale de Pensii Publice”, a declarat el.

Citește și: Decizie pentru pensionarii care nu au depus adeverințele la CNPP. Simona Bucura Oprescu anunță data limită

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult