- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Data la care intră pensiile recalculate în septembrie. Acești români vor primi mai mulți bani

13 Aug, 20:45 • Preda Silvia
Taloanele de pensie din septembrie 2024 nu mai ajung ca până acum. Data la care intră pensiile recalculate luna viitoare.
Data la care intră pensiile recalculate în septembrie. Acești români vor primi mai mulți bani

Începând cu luna septembrie 2024, toți pensionarii vor beneficia de pensiile recalculate. Din data de 16 august va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară, transmite Poșta Română.

Factorii poștali vor fi prezenți pe teren a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Poștașii se vor prezenta la domiciliu fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16-30 august 2024.

Astfel, primele pensii recalculate vor fi livrate vârstnicilor pe data de 2 septembrie.

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a declarat că în perioada 15 august – 1 septembrie pensionarii vor primi decizia de recalculare a pensiilor la domiciliu și că plicurile vor fi înmânate personal.

În primul rând, vreau să vă spun că acest plic în care este introdusă, practic, decizia de pensie în urma recalculării se transmite în format cu confirmare de primire, deci el se înmânează personal destinatarului final, pensionarului, nu se pune în cutia poștală, deci el are această confirmare de primire.

pensii
Daniel Baciu, despre pensii

În această perioadă, 15 august – 1 septembrie, pensionarii ar trebui să fie la domiciliu pentru a primi aceste plicuri cu informația privind decizia de recalculare, conform noii legi a pensiilor”, a explicat Daniel Baciu.

Citește și: Românii care vor primi pensiile dublate. Daniel Baciu a făcut anunțul

Distribuirea deciziilor de pensii recalculate începe săptămâna aceasta

Recalcularea va oferi bani în plus la pensie celor care au mulți ani munciți. Cei care au peste 35 de ani de muncă vor beneficia de cele mai mari majorări.

Un număr de 4.744.722 de pensionari era înregistrat în iulie 2024 în România, cu 929 mai puţini comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.250 de lei, arată datele centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Potrivit statisticilor CNPP, din totalul pensionarilor din sistemul public de pensii, numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.811.716 de persoane, dintre care 2.187.701 femei, în timp ce pensia medie se situa la 2.509 de lei.

Vezi și: Pensii duble pentru o categorie de români. CNPP anunță cine sunt norocoșii în 2024