- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De 1 iunie, Ziua Copilului, se anunță restricții de trafic în toată țara. Lista drumurilor aflate pe lista CNAIR

30 May, 22:06 • Adrian Popovici
CNAIR a anunțat o serie de restricții pentru unele vehicule de Ziua Copilului. Printre drumurile vizate se numără A2 Bucureşti – Constanţa, DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea și DN39 Agigea-Mangalia.
De 1 iunie, Ziua Copilului, se anunță restricții de trafic în toată țara. Lista drumurilor aflate pe lista CNAIR

Ziua Copilului, sărbătorită anual pe 1 iunie, este un prilej de bucurie și activități speciale dedicate celor mici. În această zi, familiile și autoritățile organizează diverse evenimente și activități destinate copiilor. Pentru a asigura un mediu sigur și a facilita desfășurarea evenimentelor în condiții optime, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat restricții temporare, notează Economica.

După cum arată sursa citată, restricțiile de circulație stabilite de Ziua Copilului este destinată acelor vehiculele rutiere de peste 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane. Aceste restricţii vor fi aplicate în zilele de vineri, 31 mai, şi sâmbătă, 1 iunie 2023, pe anumite sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, circulaţia va fi restricţionată pe ambele sensuri vineri, între orele 16:00 şi 22:00, şi sâmbătă, în intervalul orar 6:00 – 22:00. Această măsură are scopul de a fluidiza traficul şi de a reduce riscul de accidente, având în vedere afluxul mare de vehicule uşoare şi persoane care se deplasează spre litoral pentru a petrece Ziua Copilului.

Restricții de trafic pentru Ziua Copilului
Restricții de trafic pentru Ziua Copilului

Te-ar putea interesa și: Avertisment ANPC înainte de Ziua Copilului. Atenție la aceste jucării

Pe ce drumuri naționale vor fi restricții de Ziua Copilului?

Similar, pe DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea, restricţiile vor fi valabile vineri, între orele 18:00 şi 22:00, şi sâmbătă, între orele 6:00 şi 22:00. DN7 este un drum naţional important care leagă Muntenia de Transilvania, iar restricţionarea circulaţiei vehiculelor grele în aceste intervale orare este menită să asigure o circulaţie mai fluidă pentru maşinile de familie care se îndreaptă spre diverse destinaţii de vacanţă de Ziua Copilului.

Pe DN39 Agigea-Mangalia, restricțiile vor fi în vigoare vineri, între orele 16:00 şi 22:00, şi sâmbătă în intervalul 6:00 – 22:00. Aceasta este o rută folosită pentru accesul în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, iar restricţiile vor ajuta la prevenirea ambuteiajelor şi la asigurarea unui trafic sigur şi eficient pentru turiştii care se deplasează către destinaţiile lor de vacanţă.

CNAIR a subliniat că încălcarea prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Compania face apel la toţi conducătorii auto să respecte aceste restricţii pentru a contribui la siguranţa şi confortul tuturor participanţilor la trafic.

Citește și: 1 iunie pe litoral. Cât costă cazarea dacă vrei să îți răsfeți micuțul de Ziua Copilului la malul Mării Negre