- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De ce bani ai nevoie pentru a trăi la fel de bine ca în marile orașe din UE. Aproximativ 2.500 de euro pe lună sunt echivalentul a 5.100 de euro în Paris

12 May, 08:36 • Bumbeneci Diana
Cât trebuie să câştigi ca să trăieşti la fel de bine ca în Bucureşti şi în marile oraşe din Europa? Circa 2.500 de euro pe lună în Bucureşti sunt „echivalentul“ a 5.100 de euro în Paris.
De ce bani ai nevoie pentru a trăi la fel de bine ca în marile orașe din UE. Aproximativ 2.500 de euro pe lună sunt echivalentul a 5.100 de euro în Paris

Marile orașe sunt din ce în ce mai greu de accesat, din cauza prețurilor. Un bucureştean care câştigă lunar 2.450 de euro (puţin peste 12.000 de lei) ar trebui să câştige 4.100 de euro la Viena, 4.650 de euro la Londra şi 5.100 de euro la Paris pentru a-şi permite acelaşi nivel de trai, arată datele InvestRomania, o agenţie a guvernului al cărei rol este acela de a promova şi facilita investiţiile străine pe plan local, anunță Zf.

Ce bani trebuie să ai pentru a trăi în marile orașe

„Dacă o comparăm cu alte ţări europene, România este o destinaţie accesibilă. Costul vieţii în România, în special în Bucureşti, este aproape la jumătate faţă de cel din marile oraşe din Occident precum Viena, Londra, Berlin şi Paris. Mai mult, este mai mic decât cel din oraşele-capitală din Europa Centrală şi de Est, mai exact Varşovia, Praga şi Budapesta“, scrie pe site-ul InvestRomania.

Te mai poate interesa în acest context și: Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

Traiul în marile orașe. Foto sugestivă
Traiul în marile orașe. Foto sugestivă

Chiar dacă la ora actuală sunt foarte multe diferenţe şi în interiorul regiunii Europa Centrală şi de Est, ele sunt mai mici. De departe cea mai scumpă e viaţa în Praga, iar Bucureştiul şi Budapesta sunt comparabile, fiind despărţite de doar câteva zeci de euro pe lună.

Conform sursei citate, de cele mai multe ori, cel mai frecvent sunt comparate salariile medii din anumite oraşe sau ţări, acest indicator nu este unul suficient de relevant, fiind necesară punerea lui în contextul preţurilor şi al cheltuielilor în general. Mai exact, deşi salariul mediu din Romania, spre exemplu, este de câteva ori mai mic decât cel din Germania, şi preţurile sunt mai mici. Trebuie văzut însă cu cât.

Te mai poate interesa și: România, în topul carburanților ieftini! Țara este pe locul 2 la cea mai ieftină benzină și pe locul 3 la cea mai ieftină motorină

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult