- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De ce să nu pui husă la telefon vara. Gestul care îți poate strica telefonul definitiv

11 Jun, 19:20 • Andrei Alina
A venit vara și temperaturile au crescut simțitor. Căldura nu este resimțită doar de oameni, ci și de telefoanele lor. Dispozitivele se pot supraîncălzi mai ales dacă sunt ținute în huse. Iată cum să ai grijă de telefon în zilele caniculare.
De ce să nu pui husă la telefon vara. Gestul care îți poate strica telefonul definitiv

De ce să nu pui husă la telefon vara? Temperaturile cresc, telefoanele mobile se supraîncălzesc și se defectează. Căldura excesivă le poate distruge rapid. Dacă temperaturile exterioare sunt prea ridicate, smartphone-urile se încălzesc și mai mult decât de obicei.

Supraîncălzirea telefonului mobil poate avea efecte negative asupra performanței și duratei de viață a dispozitivului, potrivit ziarulromanesc.de. Oadată cu supraîncălzirea dispozitivului se produce încetinirea procesoruluiși a sistemului de operare.

De asemenea, dispozitivul tău mobil poate să se închidă singur pentru a se proteja împotriva temperaturilor prea mari. Mai mult,  supraîncălzirea frecventă poate afecta bateria, reducând durata de viață a acesteia.

Citește și: De ce trebuie să dezactivezi WiFi-ul de pe telefonul mobil atunci când ești în oraș

 

De ce să nu pui husă la telefon vara

Pe timpul verii este recomandat să nu pui husă mobilului atunci când sunt temperaturi ridicate. Carcasele din materiale precum siliconul sau neoprenul asigură o acumulare suplimentară de căldură. Aerul nu poate circula în jurul dispozitivului și astfel răcirea naturală este imposibilă.

Citește și: Ce nu trebuie să tastezi niciodată pe telefonul tău dacă nu vrei să ți se șteargă toate fișierele

De asemenea, este recomandat să nu ții apartul direct la soare. Expunerea directă la soare dăunează telefonului. În loc să-l lași pe bordul mașinii expus la razele solare, încearcă să îl ții într-un loc umbros și răcoros.

 

Husa nu e totul! Ce trebuie să știi dacă folosești un telefon mobil! Sfaturile specialiștilor pentru o viață mai lungă

Cât de importantă este husa pentru telefon? Cu siguranță de multe ori ne-am întrebat acest lucru. Telefonele mobile au devenit de multă vreme un gadget multifuncțional. Putem spune că telefonul este indispensabil, tocmai de aceea protejarea lui este esențială. FANATIK a cerut părerea specialistului, care ne-a lămurit în legătură cu toate accesoriile de protecție de care ai putea avea nevoie.

Atunci când vorbim de telefoanele mobile, ne fuge gândul nu doar la comunicare, ci și la date importante stocate în memoria telefonului, informație și multe alte lucruri care ne ușurează viața de zi cu zi.

“Husa este foarte importantă și are un rol esențial în protejarea telefonului. Husa protejează împotriva zgârieturilor și loviturilor la care telefonul poate fi expus zilnic.

Amortizează șocurile cauzate de căderi accidentale. Unele huse sunt concepute cu caracteristici speciale de absorbție a șocurilor”, a declarat Ana Florea, specialist și proprietar accesorii GSM.

Criteriile de alegere a husei pentru telefon 

Există multe modele de huse de protecție pe piață. Tocmai de aceea găsirea unui model perfect poate fi o sarcină destul de complicată. Specialiștii ne spun că există anumite criterii de care este indicat să ținem cont atunci când pornim în căutarea husei perfecte.

“Criteriile de care se ține cont atunci când se alege husa pentru telefon sunt:
– Compatibilitatea cu modelul de telefon.
– Tipul de protecție pe care îl oferă: protecție adecvată împotriva zgârieturilor sau șocurilor.
– Funcționalitate: husele pot avea suporturi integrate, buzunare pentru carduri sau suport de încărcare wireless.
– Greutate și mărime: unele huse pot adăuga greutate și volum în plus telefonului, astfel că husele se aleg și în funcție de acest criteriu.
– Calitate și durabilitate în timp. Nu în ultimul rând, calitatea reprezintă un factor important în alegerea husei”, a adăugat Ana Florea.

Tipuri de huse pentru telefon și caracteristicile fiecăreia

În vânătoarea pentru husa perfectă, putem fi copleșiți de varietatea tipurilor care există pe piață. Tocmai de aceea, specialiștii ne lămuresc și ne spun câte tipuri de huse există, tocmai pentru a o alege pe cea potrivită.

Exista mai multe tipuri de huse din care putem alege.

Carcasa din plastic dur: Aceste huse sunt fabricate din materiale rigide, cum ar fi plastic dur sau policarbonat.

Carcasa din silicon: Aceste huse sunt flexibile și moi, au o aderență foarte bună și oferă protecție împotriva zgârieturilor și impactului ușor.

Husa din TPU (poliuretan termoplastic): Oferă o protecție excelentă împotriva șocurilor, lovirilor și scurgerilor mici de lichid.

Husa din piele: Aceste huse pot fi realizate din piele sintetică sau din piele naturală, oferind protecție și în același timp un aspect mai sofisticat bazat pe stilul clasic.

Bumper: Aceste huse protejează marginile, în timp ce spatele telefonului rămâne liber.

Anti-șoc (shockproof): Concepute special pentru a proteja telefonul în cazul șocurilor sau căderilor severe.

Flip (Book Case): Aceste huse oferă protecție pe toate părțile. Ele au un capac care se deschide ca o carte și se închide pentru a proteja ecranul.

Impermeabile: Aceste tipuri de huse sunt confecționate din materiale impermeabile care au etanșeizări pentru a preveni pătrunderea apei în interiorul telefonului”, a spus Ana Florea.

Nu doar husele sunt importante pentru protecție. Gadgetul este de multe ori supus unor șocuri, iar ecranul se poate deteriora cu ușurință dacă nu are aplicată o folie de protecție. “Ca și la huse, foliile pot fi de mai multe tipuri. Important este să o găsim pe cea mai potrivită. Folia de protecție din sticlă (Tempered Glass) este mai groasă și mai rezistentă, fabricată din sticlă tratată termic, oferă rezistență mai bună.

Mai există folii de protecție UV, care ajută la reducerea expunerii la lumina albastră emisă de ecran și previne oboseala ochilor. O altă variantă o reprezintă foliile de protecție cu funcția de ‘confidențialitate’, care oferă protecție împotriva privirilor nedorite. Deoarece în unghiuri laterale ecranul devine în mare parte invizibil”, a mai adăugat Ana Florea.

Urmărește Daily Business pe Google News