- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De la Cluj la New York, cu avionul în 2024! Cât costă un bilet către SUA de pe noul terminal al aeroportului Avram Iancu

05 Jun, 15:21 • Adrian Popovici
Miercuri, 5 iunie 2024, a fost inaugurat noul terminalul de pe care vor zbura curse directe între Cluj și New York. Prețul unui bilet de avion între cele două orașe începe de la 2.000 de lei.
De la Cluj la New York, cu avionul în 2024! Cât costă un bilet către SUA de pe noul terminal al aeroportului Avram Iancu

Într-o ceremonie desfășurată la Aeroportul Cluj-Napoca, a fost inaugurat oficial terminalul care va permite operarea de zboruri directe către New York. Premierul a subliniat importanța acestui proiect nu doar din perspectiva adăugării de noi porți și facilități suplimentare pentru pasageri, ci și ca un indicator clar al dezvoltării solide a economiei locale și naționale, notează Antena 3 CNN.

„Extinderea acestui terminal este mult mai mult decât simpla adăugare de noi porți și facilități suplimentare pentru pasageri.Este cel mai clar semnal al faptului că economia se dezvoltă solid, în egală măsură simbolizează deschiderea către noi oportunități economice și consolidarea poziției județului ca un hub de dezvoltare regional, a declarat premierul miercuri pe Aeroportul Cluj-Napoca.

Odată cu aceste lucrări de extindere, românii vor avea o nouă opțiune de plecare atunci când vor să călătorească în Statele Unite. După cum arată platforma Vola.ro, cel mai ieftin bilet Cluj-New York începe de la 403 euro, aproximativ 2.000 de lei, și include 5 escale de-alungul unei călătorii de aproape 53 de ore. Cea mai rapidă opțiune costă 840 euro, aproximativ 4.200 de lei și include o singură escală.

Aeroportul Internațional Cluj
Aeroportul Internațional Cluj

Te-ar putea interesa și: O companie aeriană anunţă 17 noi curse România-Italia. Care este aeroportul de pe care vor decola zborurile

Ce au declarat oficialii la inaugurarea terminalului de pe Aeroportul Cluj?

„Clujul are multe avantaje competitive, de la universităţi şi studenţi, la industrii creative, dar aeroportul este un element cheie care face ca acest oraş să fie ceea ce este. Nu numai că aeroportul este principala poartă de intrare aeriană în Transilvania, dar este un avantaj competitiv pentru noi toţi, pentru că dacă un investitor doreşte să deschidă o afacere, printre elementele cheie la care se uită este capacitatea de a se conecta cu lumea.

Dacă un eveniment major sportiv, medical, conferinţe, campionate trebuie să se organizeze undeva în ţară te uiţi cum ajungi acolo. Ori când ai un aeroport internaţional precum Aeroportul Avram Iancu din Cluj acest oraş are avantajele competitive”, a declarat Emil Boc, miercuri, la evenimentul de inaugurare a extinderii Terminalului Plecări al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a oferit și el detalii despre finanțarea și beneficiile extinderii terminalului. „Finanțat de Ministerul Transporturilor, prin fonduri europene, și de autoritatea aeroportuară (din fonduri proprii), acest aeroport va putea opera în condiții mult mai bune curse internaționale. Pe lângă zboruri spre și dinspre Spațiul Schengen, acest aeroport va putea opera în scurt timp curse spre și dinspre SUA”, a spus Sorin Grindeanu.


Extinderea terminalului de la Aeroportul Cluj-Napoca reprezintă un pas important în consolidarea infrastructurii aeroportuare din România, facilitând conexiuni internaționale directe și stimulând astfel economia locală și națională.

Citește și: Pe ce aeroporturi din țară găsești cele mai ieftine bilete de avion fără escală către Spania. Ofertele încep și de la 280 de lei