- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De la un salariu de mii de euro în TV, la o pensie de handicap derizorie. Mircea Solcanu rupe tăcerea! Cum a ajuns să trăiască fostul prezentator

18 Jun, 14:19 • Bumbeneci Diana
Dacă acum 10 ani era pe val în lumea media din România, acum este înconjurat de singurătate și de sărăcie. Mircea Solcanu rupe tăcerea și povestește cum a ajuns să trăiască în toți acești ani.
De la un salariu de mii de euro în TV, la o pensie de handicap derizorie. Mircea Solcanu rupe tăcerea! Cum a ajuns să trăiască fostul prezentator

Mircea Solcanu făcea cândva spectacol în televiziune alături de Cabral, dar acum este nevoit să trăiască în spitale, cu grija tratamentelor și a banilor. Fostul prezentator e în prezent pensionat pe caz de boală și se luptă cu mai multe probleme de sănătate, asta după ce în urmă cu câțiva ani i-a fost extirpată o tumoră de la nivelul creierului. Mircea Solcanu nu mai aude astăzi cu urechea dreaptă, dar i-a scăzut auzul și la stânga. Cu toate astea, încearcă să nu se lase acaparat de tot ce trăiește.

Mircea Solcanu și Cabral, în perioada de succes în TV
Mircea Solcanu și Cabral, în perioada de succes în TV

Cum s-a schimbat viața lui Mircea Solcanu

Mircea Solcanu a renunțat la proiectele sale din TV și s-a mutat la Constanța pentru a fi aproape de mama sa, cea care i-a dat viață, dar pe care între timp a pierdut-o. În ultimii ani de viață a fost singurul care a îngrijit-o deși chiar și el avea probleme serioase de sănătate. Are 1100 de lei pensie și are rămas cu multe probleme de sănătate după ce i-a fost extirpată o tumoră.

„Am 1100 de lei și pentru că am și niște datorii la ANAF – e mai mică’, a mărturisit el în podcastul lui Cătălin Măruță.

Mircea Solcanu
Mircea Solcanu

Mircea Solcanu a povestit și cum l-a descoperit pe Dumnezeu după dramele prin care a trecut.. „Mă întreabă lumea ce-am făcut în ăștia 10 ani și eu le răspund – nimic. Păi cum? Așa. Da m-am preocupat cu Dumnezeu’, a precizat el.

Mircea Solcanu s-a depărtat astăzi de toți cei cu care a fost prieten, dar care în ultimii ani au uitat să îl mai caute.

„Te doare sufletul câteodată că nu mai bate nimeni la ușă sau nu te mai caută nimeni?’, l-a întrebat Măruță pe Mircea Solcanu.

„Nu! Nu! Că Dumnezeu aude ce vorbesc oamenii respectivi când eu nu sunt de față. Bănuiesc că nu mai bat pentru că așa își manifestă Dumnezeu iubirea față de mine. Eu, poate, i-aș primi la fel. Că doar, Doamne iartă-mă, nu mi-au făcut nimic , și chiar dacă mi-ar fi făcut. Ce? Toate trec!’, a spus Mircea Solcanu. „Vreau să te întreb dacă e grea singurătatea’, a continuat Cătălin Măruță. „Băi, e grea! Dacă cineva mi-ar fi spus să o aleg, n-aș fi ales-o niciodată în viață pentru că tot timpul m-am considerat dependent de oameni și așa. Și uite că, de fapt, mă înșelam’.

Problemele au început pentru Mircea Solcanu încă din anul 2012, moment în care era diagnosticat cu o tumoare pe creier și viața i se schimba radical. Fostul prezentator a oferit mai multe detalii despre acest episod nefericit în podcastul lui Cătălin Măruță. „Mi-a spart timpanul din interior spre exterior’, a recunoscut el.

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult