Un cerșetor din Sibiu, în vârstă de 72 de ani, a fost reținut de autorități pentru 24 de ore, din cauză că a încercat să dea mită unui polițist. Bătrânul a vrut să-i ofere polițistului 100 de euro șpagă, pentru a scăpa de o amendă. Mai mult de atât, le-a cerut oamenilor legii să-l ducă acasă, cu mașina de Poliție, conform informațiilor transmise de Turnul Sfatului.
Incidentul s-a petrecut pe data de 5 mai 2024, chiar după miezul nopții. După ce a fost prins la cerșit pe o stradă din municipiul Sibiu, cerșetorul de 72 de ani a crezut că va scăpa de amendă dacă va da șpagă.
Astfel, a scos din buzunar două bancnote de 50 de euro pe care i le-a întins, cu titlu de mită, unui agent de poliție „spre a-l determina pe acesta să își încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună sancţionarea contravențională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului”, după cum au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Ai mai putea citi și: Amenda usturătoare primită de un tânăr care aștepta la drive-thru McDonald’s. Explicația polițistului
Asta nu e tot. Cerșetorul din Sibiu le-ar fi cerut agenților de poliție să-l ducă acasă cu autospeciala, în Merghindeal, comună situată la 70 de kilometri de orașul Sibiu. Polițiștii l-au reclamat, pe de altă parte, pentru dare de mită, așa că, după finalizarea anchetei, bărbatul a fost reținut în cursul zilei de miercuri.
„În data de 29.05.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Merghindeal, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000”, a transmis, pentru sursa citată, prim procuror adjunct Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Cerșetorul care a încercat să dea mită va ajunge în fața instanței joi, conform anunțului făcut de oamenii legii, care mai spun și că:
„Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.
Vezi mai multe știri: Cum poți lua amendă din cauza scoicilor de pe plajă. Gestul banal care te face să plătești peste 5.000 de lei