De necrezut! Piețele sunt pline de legume și fructe, însă lipsesc clienții. În timp ce comercianții din piețe se plâng de costurile mult prea mari pe care le implică, producția, dar și taxele, clienții se plâng de prețurile piperate pe care aceștia le cer, potrivit Gândul.
Dacă în anii precedenți piețele erau sufocate de clienți, acum în aceste spații bate vântul și asta pentru că pur și simplu oamenii nu își mai permit să cumpere mare lucru.
Această situație îi nemulțumește pe comercianții care se tem că nu o să mai poată rezista foarte mult timp pe piață.
De piața Obor din Capitală, oamenii abia dacă mai îndrăznesc să se mai apropie.
Zilele trecute un bărbat care a mers la cumpărături în piața Obor a spus că nu mai poate să ia tot ceea ce are nevoie. Mai mult, acesta a mărturisit că nu are încredere în produsele oferite de comercianți și că de cele mai multe ori alege să își facă cumpărăturile de la supermarket..
„Merg în fiecare zi la piață, dar piața aceasta mi se pare mai scumpă. Eu merg în Rahova, pentru că acolo locuiesc. Aceasta este mai scumpă, iar în Rahova sunt aceleași produse.
În comparație cu anul trecut, totul este foarte scump, foarte scump. Încercăm să ne adaptăm. Nu avem de ales. Nu poți să nu mănânci. Trebuie să mănânci ceva. Acum, în loc de trei kilograme, cumpărăm două și cam asta ne paște… Restrângem. Nu mai cumpăr, cum cumpăram anul trecut, un pepene, ci o felie, de poftă. Din ce în ce mai greu. Așteptăm timpuri mai bune, dar nu cred.
Majoritatea cumpărăturilor le fac din supermarket. Acolo, măcar le aleg. Aici, dacă îmi dă, îmi dă la rând și mă trezesc că îmi leagă punga și acolo sunt trei, patru mere care sunt deja compromise. Asta se întâmplă la piață, când vrei să iei de pe tarabă. Riscul, la supermarket, este acela că nu știm de unde vin, dar și acestea cred că sunt la fel. Roșiile tot de la turci sunt luate. Încă nu au apărut de la noi. Dacă apăreau, prețurile erau de două, trei ori mai mari”, a spus bărbatul .
Producătorii și comercianții sunt în culmea disperării. Majoritatea spun că nu reușesc să își vândă marfa și că situația nu pare că se va schimba în următorii ani.
”Nu este vânzare, nu e lume. Așa este aproape în fiecare zi. Acestea trebuiau să se cumpere: usturoi, ceapă, spanac, salata. Acestea trebuiau să se vândă, dar nu se vând. Ne chinuim aici, foarte greu ne descurcăm. Tarabele sunt scumpe, în ce investim, e scump. Le cumpărăm scumpe și aici se vrea să le dăm pe nimic. Toate sunt făcute în solar. E folia, picurarea, curentul. Ne descurcăm foarte greu”, a spus un comerciant.
Citește și Legumele au ajuns la prețuri record în România! Cât a ajuns 1 Kg de roșii, chiar în Postul Paștelui