Suma record pe care statul o cheltuiește pentru vila, unde va locui Klaus Iohannis, după ce își încheie mandatul de președinte. Acești bani vor fi folosiți în reabilitarea unei vile de 1.200 metri pătrați situată pe Bulevardul Aviatorilor, unde președintele României nu va sta singur, ci împreună cu Carmen Iohannis.
Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a solicitat Primăriei Capitalei o autorizație pentru a transforma în vila de protocol într-un cămin de lux în care facturile nu vor fi costisitoare.
În 2023 au fost investite peste 3 milioane de euro în această vilă, iar în anul 2024, vor mai fi investiți 4 milioane de euro.
PNL a cumpărat în toamna anului trecut de la RAPPS toate sediile din Aleea Modrogan, asta după ce membri partidului spuneau că nu doresc să le cumpere pentru că plăteau 5 euro pe metru pentru chirie, însă după ce au început reconstrucția clădirii de pe Aviatorilor, și-au schimbat opinia.
Se pare că aceste casele au fost cumpărate ca RAPPS să aibă suficienți bani să îi termine vila de lux a președintelui Iohannis, căruia i se încheie mandatul în 2024, scrie bugetul.ro.
S-a decis când se votează noul președinte! Se numără zilele până când Iohannis își încheie cel de-al doilea mandat. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost întrebați cum îl vor sprijini pe Klaus Iohannis după ce acesta va ieși din cursa pentru prezidențiale.
Reprezentanții PSD și PNL s-au întâlnit astăzi, de la ora 16.00, pentru a stabili strategia alegerilor din 2024. Au fost decise zilele în care se votează noul președinte! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost întrebați cum îl vor sprijini pe Klaus Iohannis după ce acesta va ieși din cursa pentru prezidențiale.
„România este în direcția corectă, iar pentru a rămâne în această direcție trebuie o voință și o asumare corectă. S-a vorbit atunci de rotație, acum se va vorbi mai mult de calendarul electoral, dar eu am sentimentul că s-a ales bine.
De aceea am hotărât, în afară de comasare și alianță pentru lista de europarlamentare, în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale, primele date: 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii septembrie, una dintre cele trei variante va fi aleasă, crede că cea de mijloc deoarece pe 15 încep elevii școala și nu vrem să încurcăm și data de 8 decembrie pentru alegerile finale.
Eu nu vreau să trăiesc într-o țară în care am găsit cu Sorin Grindeanu pereții cu cabluri scoase și agende aruncate. La peste 30 de ani de democrație trebuie să găsim respect între noi indiferent că suntem adversari politici. Am luat decizia corectă în ceea ce privește România.”, a declarat Marcel Ciolacu.
Se apropie finalul de mandat al Klaus Iohannis: la ce negocieri s-a ajuns după discuțiile legate de o funcție a președintelui?
Marcel Ciolacu: „Discuțiile au fost în interiorul celor două partide. Ca lumea să se prezinte cât mai mult la vot. Am fi avut o suprapunere cu alegerile generale. Erau trei duminici la rând: 1 era Ziua Națională, sambata era Sf Andrei. Luna decembrie este cea mai încărcată guvernamental și politic.
Am luat decizia de a nu bloca România și accesul românilor la vot să fie cât mai larg și cât mai clar pe fiecare rând de alegeri. Dacă doriți părerea mea, aș fi mândru ca și român ca președintele Iohannis să ocupe o funcție politică la nivel mare.
În această alianță sunt ferm convins că vom avea o listă comună la europarlamentare, pnl și psd vor merge și vor negocia o funcție cât mai importantă pentru România în Parlamentul European. Acestea sunt plusurile. Românii vor o voce puternică românească în structurile europene”.