- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De necrezut! Un loc de parcare, mai scump decât un autoturism. Orașul din România unde prețurile au explodat

24 Mar, 19:13 • Cornel Ghimeșan
Deși pare greu de crezut, în România un loc de parcare a ajuns să fie mai scump decât o mașină. Acest lucru se întâmplă chiar în orașul Cluj-Napoca, patria prețurilor exorbitante.
De necrezut! Un loc de parcare, mai scump decât un autoturism. Orașul din România unde prețurile au explodat

De necrezut! Un loc de parcare, mai scump decât un autoturism. După grasonierele minuscule care se vând la preț de penthouse, în Cluj-Napoca a apărut un nou trend în materie de prețuri astronomice care îi lasă pe români cu gura căscată.

Citește și Nicușor Dan anunță înființarea unor noi locuri de parcare în București. Cât vor crește tarifele pentru acestea

De necrezut! Un loc de parcare, mai scump decât un autoturism

Odată cu creșterea prețurilor imobiliarelor și cele ale locurilor de parcare au explodat în orașul din inima Transilvaniei. În prezent, un loc de parcare costă în jur de 15 mii de euro, conform unui clujean care a apelat la un agent imobiliar pentru a-și cumpăra o locuință cu loc de parcare inclus.

„Populatia scade, preturile imobiliarelor cresc? Am fost contactat de echipa de vanzari de la un complex din Bună Ziua, care mi-a spus ca au parcări cu 15 mii de euro, dar crește prețul în curând la 18 de mii de euro. Mai scumpă decât mașina lol.

Dacă trendul de scadere a populatiei continuă, cine o să locuiască în toate construcțiile noi?”, a scris clujeanul pe rețeaua de socializare Reddit.

Postarea bărbatului a stârnit un val de reacții din partea internauților care s-au arătat revoltați de preurile uriașe ce îi determină pe tineri să își cumpere locuințe în zonele limitrofe.

„Lumea ar vrea să vină în orașele ”magnet”, dar majoritatea se mută în localitățile limitrofe tocmai din cauză că prețurile sunt mari în municipiu. Inevitabil în schimb oamenii care își permit se vor muta în oraș, crescând și mai mult prețurile, iar restul în zona metropolitană, unde cresc mai puțin. Deci mai puțini oameni în oraș cu prețuri mai mari, și mai mulți în zona metropolitană”

„Sunt prosti care platesc 18 mii pe o parcare (da exista oameni prosti cu bani) , pe asta se bazeaza ei, la fel sunt prosti care platesc +3000eur/mp pe apartamente de c***t, oameni cu bani dar care habar nu au de constructii si pot fi usor manipulati”, sunt o parte dintre comantariile internauților.

Citește și Criza de locuri de parcare din București se acutizează. În funcție de zonă, dezvoltatorii cer banii pentru o garsonieră pentru un singur spațiu

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult