Astăzi, 12 iunie, Marius Budăi a fost întrebat despre sursa banilor care vor fi alocați pentru majorarea salariilor din educație, spune ziare.com. Ministrul Muncii nu a putut da detalii cu privire la acest subiect, spunând că, întâi de toate, trebuie să se ajungă la rectificare, iar în cele din urmă, sursa banilor va fi menționată acolo.
Marius Budăi a fost întrebat astăzi, 12 iunie, la finalul ședinței de Guvern, de unde vor fi luați banii pentru salariile majorate ale profesorilor. Ministrul Muncii nu a știut să dea un răspuns în acele momente, spunând că, în momentul în care se va ajunge la rectificare, sursa fondurilor alocate va fi menționată în document.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: ULTIMĂ ORĂ! Profesorii primesc salarii mai mari. Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial
„S-a decis foarte clar că va fi suplimentat la rectificare bugetul Ministerului Educaţiei şi vor fi asigurate aceste sume.
Să ajungem la rectificare şi veţi regăsi în rectificarea respectivă sursa banilor”, afirmă Marius Budăi.
Bugetul Ministerului Educației trebuie să fie rectificat cu aproape 3 miliarde de lei pentru a acoperi creșterile salariale ale profesorilor, pe care Guvernul le-a aprobat după 4 săptămâni de grevă. Întrebat despre faptul că, la începutul grevei, oficialii spuneau că nu există fonduri necesare pentru majorările solicitate, Marius Budăi a spus că problema a fost înțeleasă la nivelul Guvernului, astfel, coaliția de guvernare s-a angajat să rezolve problema curentă.
„Guvernul şi coaliţia politică a înţeles să rezolve această problemă, şi repet, pe asumare.
Ne-am asumat să rezolvăm această problemă”, spune el.
Întrebat de ce, în urmă cu 3 săptămâni, Guvernul susținea că este imposibil să acorde majorări salariale de 25%, lucru care se întâmplă acum, ministrul Muncii a precizat că cerințele s-au schimbat de la o zi la alta, aspect care poate fi confirmat printr-o simplă analiză asupra discuțiilor purtate cu sindicatele. Totodată, el a menționat că au fost mai multe solicitări la care s-a renunțat sau la care s-a revenit.
„Dacă ne uităm pe parcursul discuţiilor cu sindicatele, cerinţele s-au schimbat de la o zi la alta, de la o oră la alta, de la o discuţie la alta.
Au fost mult mai multe solicitări, reveniri la solicitări, renunţări la solicitări”, spune Budăi.
„Au fost luate mai multe măsuri, repetat. Asta s-a întins, într-adevăr, pe aceste trei săptămâni, dar noi nu am discutat numai cu sindicatele din educaţie şi, repet: s-au modificat solicitările de la zi la alta.
Am înţeles să ne asumăm, să rezolvăm etapizat acest lucru pentru că, de la etapă la etapă, s-au modificat solicitările”, a susţinut ministrul Muncii.
Citește și despre următorul subiect: Guvernul vine cu detalii, după suspendarea grevei din Învățământ. Câți bani vor primi profesorii după întregul protest