Anunț de ultima oră din industria serviciilor de telefonie mobilă! Telekom România Mobile va fi vândut unui mare fond de investiții europene, susține zf.ro, după o lungă perioadă în care compania a fost vânată. Pentru finalizarea tranzacției, este așteptată aprobarea autorităților de resort din București.
Primele informații arată că un important fond de investiții europene a vânat compania o lungă perioadă de timp. În cele din urmă, primele informații arată că firma Telekom va fi cumpărată de către ACP. Tranzacția nu poate fi efectuată, însă, până în momentul în care autoritățile de resort din Capitală nu-și dau aprobarea.
ACP și Telekom au avut mai multe discuții în ceea ce privește tranzacția. La ora actuală se cunoaște că acționarul trebuie să se prezinte în fața Consiliului Concurenței. În trecut, o mare parte dintre comunicațiile fixe au fost vândute către Orange, iar compania menționată încearcă de peste un an de zile să ofere mai departe și afacerea de telefonie mobilă. În primă instanță, inclusiv fondul de investiții United și-a arătat interesul, dar acesta a fost refuzat de reprezentanții din București, având în vedere contextul geopolitic actual. S-au purtat discuții chiar și cu PPF, dar așa cum se prezintă situația, nu s-au înregistrat rezultate din acest punct de vedere.
Vezi și: Telekom Mobile, al patrulea operator de telecomunicații, nu a depus ofertă pentru licitația 5G!
ACP se află pentru a doua oară față în față cu reprezentanții Telekom, în vederea stabilirii unei tranzacții. Discuțiile au fost reluate după ce autoritățile române au respins prima tentativă și au solicitat acte și documente suplimentare. Puțin timp mai târziu, la solicitarea Consiliului Concurenței, fondul de investiții a revenit cu această propunere, însă până la ora actuală, știm că procesul este în analiză.
În ciuda scăderii veniturilor cu până la 3% în 2022, mai exact, 306.4 milioane de euro, compania a încheiat anul cu un număr crescut de clienți. Inclusiv profitul operațional a fost în creștere, așa cum au anunțat reprezentanții.
„Anul trecut, profitul operaţional (EBITDA) a crescut cu 25% faţă de anul precedent, ajungând la 38 milioane de euro, ca urmare a eforturilor consecvente şi continue de creştere a eficienţei operaţionale şi financiare”, menționează compania.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Românii își pot lua adio de la cartelele SIM și eSIM. Apare un nou card de memorie pentru serviciul de telefonie mobilă