- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie fără precedent. UDMR nu votează Guvernul Ciolacu. Kelemen Hunor: „Cum să-l votăm?!”

14 Jun, 15:47 • Lupu Alexandra
UDMR a luat decizia. Partidul nu va vota Guvernul Ciolacu.
Decizie fără precedent. UDMR nu votează Guvernul Ciolacu. Kelemen Hunor: „Cum să-l votăm?!”

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR, formațiunea policită pe care o conduce, nu va vota Guvernul Ciolacu, spune stiripesurse.ro. Scandalul continuă!

UDMR nu votează Guvernul Ciolacu

Kelemen Hunor a afirmat în urmă cu puțin timp că UDRM nu va vota cu Guvernul Ciolacu. Se pare că scandalul continuă pe scena politică din România, început odată cu marea rotativă guvernamentală.

„UDMR nu va vota Guvernul. Cum să-l votăm?”, spune el.

În paralel, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, afirmă că UDMR s-a eliminat de unul singur de la guvernare. Reprezentantul precizează că partidul și-a condiționat public prezența prin obținerea sau păstrarea anumitor ministere. Totodată, el a relatat că UDMR a avut pe masă foarte multe oferte, dar cu toate acestea, le-au respins. Stroe spune că se așteptau la o colaborare la nivel politic.

Te-ar putea interesa și: Guvernul Ciolacu dă asigurări. Românii scapă de grija scumpirilor! Inflația va ajunge la 8% în următoarele 6 luni. DOCUMENT

”De menţionat este faptul că viitorul Guvern va beneficia şi de sprijinul voturilor minorităţilor naţionale. Suntem obligaţi să mergem înainte şi să guvernăm.

Atât PNL, cât şi PSD au făcut un efort pentru a păstra această coaliţie în formula iniţială, incluzând bineînţeles şi UDMR-ul. Singurul care putea să se elimine singur de la guvernare era UDMR însuşi, care a condiţionat public prezenţa sa de obţinerea sau păstrarea anumitor ministere.

Au avut foarte multe oferte pe masă, serioase, evident, şi de la noi, şi de la PSD, oferte fireşti, în limita unei corecte proporţionalităţi pe care fiecare trebuie să o avem în noua structură guvernamentală, am diminuat numărul de ministere, oferte pe care din păcate le-au respins (…). Noi mizăm totuşi pe o colaborare la nivel parlamentar.

N-ar fi pentru prima oară, pentru că UDMR-ul chiar dacă au existat aceste dificultăţi de ultim moment, a dovedit în decursul vremii maturitate (…), dar ne aşteptăm să existe totuşi o colaborare la nivel parlamentar, de ce nu?”, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL.

Kelemen Hunor, președinte UDMR
Kelemen Hunor, președinte UDMR

Întrebat despre acuzațiile aduse de partidul lui Hunor, conform cărora PNL ar fi refuzat toate propunerile de compromis acceptate de ei, Ionuț Stroe relatează că acuzațiile nu sunt corecte. El spune că partidul liberal a preferat dialogul așezat, într-un cadru intern al coaliției de guvernare, iar partidul lui Hunor s-a exprimat public.

”Acuzaţiile liderilor UDMR sunt nedrepte, pentru că noi am preferat dialogul aşezat, într-un cadru intern al coaliţiei. Dânşii de fiecare dată s-au exprimat public în legătură cu ceea ce PSD sau PNL avansa ca şi ofertă pentru a continua această guvernare.

Nu noi, niciodată, liberalii nu au condiţionat prezenţa în acelaşi Guvern de menţinerea vreunui portofoliu, niciodată, nici în plan public, nici în plan intern, nu am încercat să sugerăm măcar eliminarea UDMR de la guvernare (…).

Poate este doar o supărare de moment şi noi mizăm în continuare pe maturitatea acestei formaţiuni politice şi nu cred că e o foarte mare dramă”, a declarat Ionuţ Stroe.

Citește și despre: Document. Angajații din Sănătate și Educație ar putea primi mai mulți bani! Guvernul Ciolacu aduce noi promisiuni și vrea să regândească planul bugetar