Nu mai este „teoria conspirației”. Statele membre UE vor retrage masiv de pe piață alimentele din carne, în baza Acordului Climatic de la Paris, potrivit căruia țările semnatare trebuie să reducă aproape de zero emisiile de carbon până în anul 2050, scrie Mediafax.
Fiecare stat membru UE trebuie să reducă drastic consumul de carne. România a primit ordin ca până în 2030 să scadă cu 62% consumul de pui, porc și vită. De asemenea, pentru 2050 s-a stabilit pragul de 75%.
Între timp, în Uniunea Europeană continuă închiderea fermelor. Fermierii din Olanda au ajuns la disperare, susține europarlamentarul Cristian Terheș.
„Mergem exact în direcția menționată deja de Schwab, Gates, Soros nu pentru că am crede teorii conspiraționiste, ci pentru că se întâmplă aceste lucruri în fața noastră.
În momentul în care dorești de exemplu să închizi peste 3.500 de ferme din Olanda – cel mai mare exportator de mâncare din Europa, te gândești cu ce vei înlocui mâncarea respectivă pe care o produc fermele respective.
În România, abia 15% furnizează piața internă din necesarul de carne de porc, iar 85% vine în mare parte din Spania. Când te uiți, modul în care statul spaniol subvenționează acest sector (…) Ce face statul român? (…)”, a comentat europarlamentarul, potrivit România TV.
Între timp, Lidl se numără printre marii jucători din retail care au anunțat că va reduce puternic oferta de produse din carne de pe piață.
„Cum se vor putea hrăni într-un mod sustenabil aproximativ 10 miliarde de oameni din întreaga lume în anul 2050, în limitele ecologice ale Pământului?”, a declarat directorul de achiziții al companiei, potrivit sursei citate.
Carnea naturală ar putea fi înlocuită de cea artificială, creată în laborator. Oamenii de știință au publicat deja studii pe marginea acestui subiect. De asemenea, pentru a diversifica sursa de proteine, birocrații de la Bruxelles au legalizat comercializarea și consumul a patru insecte: larva gândacului de bălegar, viermele de făină, lăcusta călătoare și greiele de casă.