- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Delta Dunării, în pragul colapsului! Zeci de unități turistice sunt scoase la vânzare. Motivul pentru care a apărut această criză de proporții

21 Aug, 11:35 • Cornel Ghimeșan
Delta Dunării pare să își fi pierdut din strălucire, cel puțin dacă ne raportăm la numărul unităților turistice care au fost scoase la vânzare în ultima perioadă. Iată care sunt motivele pentru care cea importantă zonă din România nu mai este atractivă.
Delta Dunării, în pragul colapsului! Zeci de unități turistice sunt scoase la vânzare. Motivul pentru care a apărut această criză de proporții

Delta Dunării este una dintre cele mai fabuloase zone din România, cu o faună și o floră total atipică, însă, se pare că turiștii nu mai sunt atrași de vizitarea ei. Cel puțin asta putem să bănuim dacă ținem cont de numărul unităților de cazare care au fost scoase la vânzare. Numai pe site olx.ro au fost publicate peste 20 de anunțuri care fac referire la pensiuni din Deltă. Dintre acestea, cel mai scump este un complex hotelier din Crișan, pentru care propietarii au cerut 1,2 milioane de euro.

Această unitate, mai exact Danube Delta Resort poate să primească 56 de persoane pentru cazare, iar restaurantul complexului are o capacitate de 120 de locuri. De vânzarea acestei unități se ocupă  Dan Cruceru de la agenţia imobiliară Procasa Inves, care a dezvăluit care sunt motivele pe care le au proprietarii în minte atuncin când decid să vândă astfel de propietăți.

Citește și: Ultimă oră: Marcel Ciolacu, ordin către Casa de Pensii: „Vreau să le trimiteți pensionarilor”

„Motivele pentru care se scot la vânzare proprietăţile sunt diverse, fie personale, fie ce ţin de faptul că unii oameni au alte speranţe atunci când investesc“, a spus Dan Cruceru.

Până la momentul redactării articolului de către jurnaliștii de la ZF, Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) nu a oferit un răspuns pentru solicitarea jurnaliștilor cu privire la numărul de turiști care și-au organizat vacanța în Delta Dunării. Totuși, datele culese de INS arată că în primele 6 luni ale anului în curs, în județul Tulcea au hotărât să meargă doar 53.500 de turiști, în pensiunile și resorturile disponibile.

Acest număr este în creștere cu 18 procente, dacă ne raportăm la anul anterior. Totuși, dacă privim în raport cu anul 2019, rezultatele sunt destul de slabe. La momentul respectiv, în județ se întregistrau peste 55.600 de turişti din S1/2019, cel mai bun an din turism.

„Am scos pensiunea din Dunăvăţu de Jos la vânzare  pentru că numărul de turişti a scăzut, fie din cauza războiului, fie din alte cauze. Nu avem nicio susţinere”, a spus Iulian, care a listat pensiunea cu 296.000 de euro pe un site de profil.

Localnicii dau vina pe războiul din Ucraina pentru scăderea numărului de turiști, afirmând că apropierea de punctul de conflict este responsabilă în mare măsură de fenomenele care sunt remarcate. În total, capacitatea de cazare pe judeţul Tulcea se ridică la 7.900 de locuri în hoteluri, vile, pensiuni, din care 4.500 de locuri în Sulina, Sf. Gheorghe, Murighiol, Chilia Veche şi Crişan.

Citește și: Bani GRATIS pentru români. Cum poți primi 3.000 de lei de la Guvern

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult