În pădurile din România se ascund adevărate comori istorice, iar un miner din Gorj a avut șansa de a descoperi câteva dintre acestea. În timpul său liber, bărbatul a plecat cu detectorul de metale în pădurile din comuna Cătunele, din județul Gorj, și a avut un succes remarcabil. Minerul lucrează la cariera Lupoaia, care face parte din Complexul Energetic Oltenia, și a reușit să găsească mai multe artefacte valoroase din Epoca Romană și Medievală, inclusiv monede, podoabe și accesorii, potrivit bugetul.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Cele trei zodii binecuvântate de Dumnezeu în 2025. Minerva dezvăluie în ce mod se va manifesta protecția Divinității asupra acestor nativi
foto: miner
Printre piesele descoperite, o monedă posibil din aur și un pandantiv cu pietre prețioase se aflau îngropate la doar 25 de centimetri adâncime. De asemenea, a găsit o monedă romană din argint, un cercel medieval și o piesă necunoscută, realizată din bronz. Minerul, care este pasionat de arheologie, a intrat în legalitate cu activitatea sa, obținând autorizație în septembrie anul trecut pentru a căuta artefacte. De la acel moment, el a descoperit și alte piese valoroase pe care le-a predat Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.
Această descoperire reînvie discuția despre protejarea patrimoniului național, dar aduce și în atenție o problemă recentă. Autoritățile olandeze riscă să plătească o sumă uriașă, de 5,8 milioane de euro, dacă nu reușesc să recupereze artefactele dacice furate, inclusiv Coiful de aur și trei brățări dacice. Muzeul Drents din Olanda, care a primit aceste artefacte sub formă de împrumut din România, a asigurat întreaga colecție de 673 de obiecte pentru o valoare totală de 30 de milioane de euro.
Te-ar mai putea interesa și: Horoscop Minerva 2025. Zodia lovită de soartă: ”Pentru ei va fi un an greu”