- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Despăgubiri pentru fermierii ale căror suprafeţe agricole au fost afectate de secetă. Ministrul Florin Barbu: „Vom lua măsuri radicale, este al treilea an de secetă în România”

16 Jul, 15:28 • Stefan Simion
Ministerul Agriculturii monitorizează atent suprafețele agricole afectate de secetă şi ia în calcul un ajutor financiar pentru fermieri, estimat la 200-250 de euro pe hectar.
Despăgubiri pentru fermierii ale căror suprafeţe agricole au fost afectate de secetă. Ministrul Florin Barbu: Vom lua măsuri radicale, este al treilea an de secetă în România

Se dau despăgubiri pentru fermierii ale căror suprafeţe agricole au fost afectate de secetă. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Florin Barbu la TVR1.

Pe culturile de toamnă deja avem Comitetele de situații de urgență. Suprafețele nu sunt foarte mari, vorbim de aproape 100.000 de hectare calamitate pentru culturile de toamnă. Pentru culturile de primăvară, în momentul de față, suntem în strânsă legătură cu Direcțiile agricole și primăriile din țară pentru a evalua situația”, a spus şeful de la Agricultură, potrivit agrointel.ro

Ministrul a explicat că, din estimările actuale și inspecțiile pe teren, se preconizează că până în septembrie vor fi afectate aproximativ două milioane de hectare de porumb și floarea-soarelui.

Citeste si Ajutor de 50 de euro de la stat pentru o categorie de români. Anunțul făcut de Ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Aceasta este prima estimare a noastră. Bineînțeles, comitetele de situații de urgență trebuie să întocmească procese verbale de despăgubiri”, a adăugat ministrul Florin Barbu.

Despăgubiri pentru fermierii ale căror suprafeţe agricole au fost afectate de secetă

Ministrul Agriculturii a evidenţiat faptul că guvernanţii sunt în continuă căutare de soluții pentru fermierii care au suferit pagube din cauza secetei.

Trebuie să luăm măsuri radicale pentru fermieri, deoarece acesta este al treilea an de secetă în România. Obligatoriu trebuie să plătim calamități către fermieri. Eu și ministrul de finanțe avem datoria să identificăm aceste sume”, a declarat Barbu.

Ministrul Agriculturii estimează că suma pe care o vor primi cei păgubiţi de secetă va fi cuprinsă între 200 şi 250 de euro pe hectar.

Citeste si Supermarketurile ar putea fi amendate dacă scot de la raft produsele românești. Anunțul făcut de ministrul Agriculturii

Trebuie să ne protejăm fermierii, în special pe cei din zonele fără sisteme de irigații, deoarece al treilea an consecutiv de secetă poate duce la pierderi și, în final, la insolvență și faliment. Nu-mi doresc să văd firme intrând în insolvență pe durata mandatului meu”, a mai spus Florin Barbu.

Ministrul agriculturii a mai anunțat că este pregătită o ordonanță de urgență care să suspende ratele bancare ale fermierilor, perioada de suspendare a ratelor pe un an de zile, între 1 august 2024 și 1 august 2025.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult