În municipiul Câmpulung Moldovenesc, o situație dezastruoasă a apărut după ce mai mult de jumătate din oraș a rămas fără apă ca urmare a unei avarii la o conductă. Aceasta nu este o problemă nouă, deoarece avarii similare s-au întâmplat în trecut și s-au făcut intervenții pentru reparații.
Magistrala de apă care traversează curțile mai multor locuitori s-a defectat de mai multe ori, dar în ultimii patru ani, astfel de probleme au devenit tot mai frecvente. Numai în acest an, autoritățile au intervenit de șase ori pentru a repara avariile.
Primarul, Mihăiță Negură, a fost contactat de presă și, în acest context, a declarat că au fost înlocuiți 70 de metri de linie și că lucrările vor fi finalizate astăzi.
Compania de apă și canalizare a precizat că ei sunt responsabili de repararea conductei, dar au nevoie de permisiunea primăriei, deoarece conducta s-a spart chiar în curtea unei femei. Aceasta este revoltată de abordarea autorităților, considerând că sunt făcute reparații superficiale în loc să remedieze definitiv problema, pentru a preveni avarii viitoare.
Termoenergetica anunță că furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi întreruptă în Sectoarele 2 și 3, precum și în zonele Aviației, Floreasca și Calea Dorobanților din Sectorul 1, până la data de 11 august. Aceasta este o consecință a reviziei anuale efectuate la Centrala Termoelectrică Sud (CTE Sud) și a începerii lucrărilor pe conducta Magistralei 3 Sud, cu diametrul de 1200 mm, în zona străzii Releului și în căminul Releului.
Căminul Releului reprezintă un nod deosebit de important în sistemul de termoficare al Municipiului București, găzduind vanele esențiale pentru legătura dintre Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, precum și pentru conexiunile dintre conductele de alimentare ale CTE Sud și CTE Progresu. Lucrările efectuate în acest cămin au un caracter crucial pentru buna funcționare a sistemului de termoficare în viitor.
„În următoarele zile, vor fi refăcute toate armăturile și conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și în cazul său, expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistență cauzate în mare parte de lipsa investițiilor.Astfel, vor fi remediate: zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; zone în care armătura longitudinală din grinzi, este afectată de rugină, astfel încât, armătura și-a redus diametrul la mai puțin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); zone în care armătura transversală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât armătura și-a redus diametrul cu circa 5 mm”, potrivit Termoenergetica.
Alte articole: „Tocmai a murit într-un accident!”. Nouă înşelătorie de pe Facebook face tot mai multe victime. Cum să ne ferim