- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dezastrul climatic NU s-a terminat. După ciclonul Boris, România va fi lovită de furtuna Ashley

24 Sep, 11:35 • Bumbeneci Diana
Val de aer polar în România. După ciclonul Boris, țara noastră va fi lovită de furtuna Ashley.
Dezastrul climatic NU s-a terminat. După ciclonul Boris, România va fi lovită de furtuna Ashley

După ciclonul Boris, România va fi lovită de furtuna Ashley care va aduce un val de aer polar. Temperaturile vor scădea cu până la 12 grade de la o zi la alta, anunță meteorologii.

Furtuna Ashley aduce un val de aer polar în România

Europa este gata de furtuna Ashley, ale cărei efecte se vor vedea începând de joi. Un front de aer rece de origine maritim polar va traversa continentul de la vest spre est.

Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 – 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine. Duminică, furtuna ajunge și în România, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Astfel, de la 30 – 33 grade, temperaturile vor scădea spre 18 – 25 de grade. De asemenea, va ploua și vântul va fi intens. Acest fenomen deosebit de periculos va fi prezent și în România, așadar, după o săptămână cu temperaturi ridicate, vremea se strică în teritoriu.

Vezi și:Meteo 24-26 septembrie 2024. ANM anunță zonele în care va fi ceață

furtuna Ashley
furtuna Ashley

Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa. De partea cealaltă, zone din Italia sunt încă distruse de ciclonul Boris. În Montecatini Valdicecina, lângă Pisa, viitura a distrua o casă în care stătea o familie de turiști străini. Conform agenției LaPresse și site-ul Nazione, mama, tatăl și bunicul au fost salvați de pompieri, după ce au fost găsiți pe acoperișul casei, unde se refugiaseră, scrie corrierefiorentino.corriere.it.

Bunica și un bebeluș de 5 luni sunt dați dispăruți și sunt căutați cu câini și scafandri. În cazul lor nu sunt foarte multe șanse de supraviețuire, anunță autoritățile.

De altfel, se pare că au fost inundații puternice și în San Vincenzo, drumurile au fost închise din cauza amenințărilor că râurile vor ieși din matcă. Pompierii au intervenit noaptea pentru a salva oamenii din zonele afectate.

Citește și:Meteo octombrie 2024. Lună atipică în România. Urmează temperaturi neașteptate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult