Operațiunile Băncii Românești vor fi preluate de EximBank, ca urmare a procesului de fuziune. Astfel, din 3 ianuarie 2023, EximBank va fi noua bancă pentru clienţii Băncii Româneşti, anunţă instituţia pe site-ul propriu. Acest lucru nu aduce schimbări majore pentru că EximBank va menține beneficiile pe care le ai deja din colaborarea cu Banca Românească și îți va oferi acces la o gamă variată de produse și servicii bancare, subliniază banca.
În urma acestei schimbari de pe piața bancară, toate produsele şi serviciile pe care le deţin persoanele fizice şi juridice la Banca Românească vor fi transferate automat la Eximbank, fără a fi necesară vizita la sucursale sau alte acțiuni din partea clienţilor. Conturile şi serviciile Băncii Românești vor putea fi accesate până la 30 decembrie 2022. La finalul zilei bancare de 30 decembrie 2022, conturile, produsele şi serviciile utilizate la Banca Românească vor fi transferate la EximBank, informează economica.net.
Conturile IBAN nu se modifică, iar soldurile conturilor se preiau integral de EximBank la finalul zilei bancare de 30 decembrie 2022. Unităţile bancare cu care s-a lucrat până în 2023 nu se modifică, în sensul că își vor păstra sediile fizice, dar vor purta sigla EximBank. Cardurile vor putea fi utilizate fără restricții și în aceleași condiții până la expirare.
Ca urmare a implementării procesului de fuziune, între 30 decembrie 2022 și 02 ianuarie 2023, este posibil să apară unele întreruperi în funcționarea cardurilor, dar acestea vor fi notificate în timp util. Aplicatia e-bancamea nu se modifică putând fi accesată din 03 ianuarie 2023 cu elementele de autentificare utilizate în prezent. Între 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, este posibil să apară întreruperi în funcționarea aplicației e-bancamea, dar acestea vor fi notificate în timp util.
Produsele de economisire și creditare vor fi preluate de EximBank în aceleași condiții care au existat și la Banca Românească la momentul fuziunii. Detalii suplimentare sunt disponibile pe www.banca–romaneasca.ro (până la 31 decembrie 2022) și pe www.eximbank.ro.
EximBank a achiziționat în 2019 participația majoritară la Banca Românească, tranzacția fiind finalizată în ianuarie 2020. Astfel, Banca Românească a devenit membră a Grupului EximBank. Preţul plătit de EximBank pentru BROM a fost de aproape 60 de milioane de euro, la un capital achiziţionat de aproximativ 130 de milioane de euro, mai informeazaă sursa citată. Pe lângă preţul plătit pentru capital, tranzacţtia totală a inclus rambursarea împrumutului subordonat acordat Băncii Româneşti de către NBG (National Bank of Greece), în valoare de 65 de milioane de euro, şi rambursarea, de către BROM, a finanţării intragrup primite de la banca-mama, în valoare de 90 de milioane de euro, plătite de Banca Romaneasca din lichidităţile proprii. Tranzacţia nu a implicat nicio finanţare de la bugetul de stat.
Citește și: Concediu de odihnă 2023. Ce s-a schimbat în legislație și care sunt noile drepturi ale angajaților