- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Directorul Poştei Române, anunț de ultimă oră pentru pensionarii care nu sunt acasă când le aduce poștașul plicul cu decizia de recalculare a pensiei

14 Aug, 20:05 • Preda Silvia
Bani în plus pentru peste 3,8 milioane de pensionari, ca urmare a recalculării. Cine poate primi de la poștaș decizia de recalculare a pensiei, dacă pensionarul nu e acasă.
Directorul Poştei Române, anunț de ultimă oră pentru pensionarii care nu sunt acasă când le aduce poștașul plicul cu decizia de recalculare a pensiei

Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor din data de 16 august. Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a confirmat, miercuri, că a primit aproape în totalitate deciziile pentru pensionari.

Deciziile de recalculare a pensiilor urmează să fie distribuite în teritoriu.

Noi suntem deja pregătiţi ca vineri, în prima zi, pe 16 august, să începem distribuirea lor în fiecare judeţ al ţării. Mai bine spus, în fiecare localitate din ţară, în funcţie de cum au venit aceste decizii de la Casa Naţională de Pensii.

Mai mult, am verificat împreună cu colegii din companie faptul că procedura de înmânare a deciziei este una relaxată, aş putea spune, şi poate fi primită de orice locuitor, orice persoană care locuieşte la aceeaşi adresă cu beneficiarul”, a spus Valentin Ştefan.

Citește și: Pensiile cresc de la 1% la 100%. Daniel Baciu, anunțul momentului: „Creşterea medie este de 622 de lei”

Directorul Poştei Române, anunț de ultimă oră pentru pensionari

Potrivit directorului Poştei Române, o rudă a pensionarului care locuieşte cu acesta poate să ridice decizia de recalculare.

Deci, în cazul în care titularul nu este acasă, atunci o rudă a acestuia care locuieşte cu acesta poate să ridice decizia pentru persoana, pentru clientul final, pentru persoana vizată. Avem la dispoziţie 10 zile, sunt aproape 5 milioane de trimiteri.

pensionari

Sunt undeva la 4,6 milioane de decizii. Estimăm că o să o să existe o medie de aproximativ 450.000 – 500.000 în fiecare zi, cu un număr mai ridicat în primele zile şi după aceea mai puţine către sfârşitul perioadei. Nu ne aşteptăm să existe probleme logistice de distribuire”, a mai spus Valentin Ştefan.

Daniel Baciu: Există creşteri ale pensiilor de la 1% la 100%

Avem creşteri ale pensiilor de la 1% până la 100%. Practic avem şi dublări ale pensiilor. Această nouă lege a pensiilor este o lege profund liberală pentru că încurajează contributivitatea, prelungirea vieţii active, asigurând sustenabilitatea sistemului public de pensii pe termen mediu şi lung.

Practic, noutatea acestei legi sunt punctele de stabilitate care vin în plus faţă de punctele de contributivitate care se acordă tuturor pensionarilor care au realizat stagii de cotizare mai mari de 25 de ani. Şi aici avem cele trei paliere între 25 şi 30 avem o creştere de 0,5% pentru fiecare an din acest interval, între 30 şi 35 de ani de contributivitate avem o creştere de 0,75 puncte pentru fiecare an din acest interval, iar cei care au realizat stagii de cotizare mai mari de 35 de ani avem chiar un punct în plus acordat peste acest stagiu de cotizare. Practic, cei care au realizat stagii de cotizare superioare vor avea creşteri substanţiale”, a explicat Daniel Baciu.

Vezi și: Data la care intră pensiile recalculate în septembrie. Acești români vor primi mai mulți bani