- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

DiscoverEU 2024. Tinerii din România pot călători GRATUIT în toată Europa. Condițiile pentru a primi bilete de tren

03 Jun, 22:54 • Bumbeneci Diana
Iubitorii de călătorii pot avea șansa să meargă GRATIS cu trenul prin Europa. Beneficiile aduse de programul DiscoverEU 2024.
DiscoverEU 2024. Tinerii din România pot călători GRATUIT în toată Europa. Condițiile pentru a primi bilete de tren

DiscoverEU  aduce vești excelente pentru 35.000 de tineri din Europa, dintre care 1.475 din România. Aceștia vor primi permise de călătorie din partea Comisiei Europene, cu care vor putea călători gratuit în Europa începând cu această vară, ca rezultat al ultimei runde a programului DiscoverEU.

DiscoverEU 2024

DiscoverEU este în România parte a programului Erasmus+. Încă de la înființare, programul a avut ca scop oferirea rezidenţilor în vârstă de 18 ani din statele membre ale UE şi din ţările asociate la Erasmus+ posibilitatea de a călători în întreaga Europă şi de a-i explora diversitatea.

„Ca număr de participanţi, această rundă de înscrieri are cel mai mare succes de când DiscoverEU a aderat la programul Erasmus + în 2021. Mă bucur că atât de mulţi tineri vor avea ocazia de a descoperi Europa şi de a-i explora cultura şi istoria.

Entuziasmul din ce în ce mai mare al tinerilor, evidenţiat în timpul Anului european al tineretului 2022 şi al Săptămânii europene a tineretului 2024, este cu adevărat grăitor”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Iliana Ivanova.

DiscoverEU
DiscoverEU

Citește și: Licitație istorică pentru cea mai așteptată linie de tren de după Revoluție. Se pune în joc suma de 1 miliard de euro

Tinerii care beneficiază de biletele oferite prin programul DiscoverEU vor avea ocazia să călătorească fie singuri, fie într-un grup de până la cinci persoane, în perioada 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025. În aprilie 2024, peste 180.000 de tineri și-au depus candidatura pentru cea mai recentă rundă, ridicând numărul total al cererilor la 1,4 milioane de la lansarea programului în 2018.

Candidaturile pentru DiscoverEU: Deschise de Două Ori pe An

Programul DiscoverEU deschide sesiuni de înscriere de două ori pe an, în primăvară și toamnă. Tinerii selectați prin acest program primesc un permis de călătorie, valabil în principal pentru călătoriile cu trenul, oferindu-le astfel o modalitate ecologică și pitorească de a explora Europa.

Pe lângă permisul de călătorie, participanții primesc și un card european de tineret. Acest card le oferă numeroase reduceri la diverse activități și servicii, inclusiv vizite culturale, activități de învățare, sporturi, transport local, cazare și mese. Această facilitate adaugă un plus de valoare experienței lor de călătorie, făcând-o mai accesibilă și mai plăcută.

Programul DiscoverEU nu doar că oferă tinerilor posibilitatea de a explora Europa, dar încurajează și mobilitatea tineretului, schimburile culturale și învățarea informală prin experiențe de călătorie unice.

Ai mai putea citi: Programul trenurilor CFR se schimbă până pe 14 iunie. Iată lista schimbărilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult