- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Disperare în rândul mai multor angajați. O companie din România trece la concedieri masive în 2024

17 May, 11:19 • Bumbeneci Diana
Concedieri masive anunțate la o firmă de renume din România. Mai mulți angajați rămân fără loc de muncă.
Disperare în rândul mai multor angajați. O companie din România trece la concedieri masive în 2024

O serie de concedieri masive a fost anunțată de o companie importantă din România. Gameloft România, filiala grupului francez Gameloft și unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri pentru dispozitive mobile, va închide studioul din Cluj-Napoca, lăsând fără loc de muncă toți angajații acestui sediu. Situația a generat o stare de disperare printre angajați.

Concedieri masive anunțate la o firmă de renume din România

Gameloft activează pe piața românească încă din 1999, iar studioul din Cluj-Napoca a fost inaugurat în august 2010. Dezvoltatorul de jocuri a decis să închidă această locație și să concedieze toți cei 136 de angajați care lucrau acolo.

,,La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piețe în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația.”, a transmis Gameloft.

Pe 13 mai, toți angajații studioului din Cluj-Napoca au fost notificați că acesta va fi închis definitiv. „Pe data de 10 iunie vom primi preavizele. Data de 10 iulie va fi ultima zi de lucru pentru angajați,” a declarat un angajat.

O altă fabrică importantă se închide

O fabrică importantă din România își va închide porțile. Leoni, unul dintre cei mai mari angajatori din țară, va închide o fabrică de componente auto, afectând 200 de locuri de muncă. Compania atribuie această decizie scăderii cererii pe piață, influențată de reducerea subvențiilor pentru mașinile electrice. Această reducere a fost provocată de presiunea Comisiei Europene asupra constructorilor de a investi în noi tehnologii, fără a sprijini în mod corespunzător dezvoltarea rețelelor de încărcare pentru vehiculele electrice.

Citește azi și: Toți banii românilor vor fi verificați de ANAF. Guvernul a dat ordin. Au început primele confiscări

concedieri
concedieri

,,După discuţii îndelungate, am identificat o nevoie de flexibilizare a modului în care lucrăm, astfel încât să ţinem pasul cu cerinţele pieţei auto. Decizia detaşării angajaţilor noştri din Luduş către alte fabrici Leoni din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistriţa, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduş şi având în vedere dorinţa noastră de a păstra toţi aceşti angajaţi valoroşi în cadrul companiei.”, au spus reprezentanţii Leoni într-un comunicat de presă.

Cu o forță de muncă de aproximativ 12.000 de angajați în 2024, Leoni România se numără printre cei mai importanți angajatori din țară. Compania administrează în prezent 10 fabrici pe teritoriul României, acoperind o suprafață totală de producție de 180.000 de metri pătrați.

În cadrul acestor operațiuni, LEONI produce circa 23.500 de articole, concentrându-se în principal pe ansambluri LV (low-voltage) pentru vehicule convenționale și HV (high-voltage) pentru vehicule electrice. Această gamă variată de produse este livrată celor mai mari producători auto din industrie.Angajații Leoni din Luduş au ca opțiuni fie relocarea la fabrica din Arad, situată la peste 300 km distanță, fie demisia.

Ai mai putea citi și: Se dă startul ajutoarelor financiare umflate de la stat! Cine primește 50.000 de euro fonduri nerambursabile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult