- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Documentul pe care pensionarii trebuie să-l ducă urgent la Casa de Pensii. Altfel, nu primesc bani

23 Oct, 15:25 • Bumbeneci Diana
Actul pe care pensionarii trebuie să îl ducă repede la Casa de Pensii! Aşa pot primi mai mulţi bani în următoarea perioadă
Documentul pe care pensionarii trebuie să-l ducă urgent la Casa de Pensii. Altfel, nu primesc bani

Şeful Casei de Pensii a transmis care este actul pe care pensionarii din România trebuie să îl ducă rapid la Casa de Pensii. Fără acest document nu pot primi banii în perioada următoare.

Documentul pe care pensionarii trebuie să-l ducă urgent la Casa de Pensii

Mai exact, peste un milion de seniori trebuie să se prezinte la casele teritoriale pentru a obţine o majorare a veniturilor în cadrul procesului de recalculare, acesta continuând şi în următoarele luni. Cu ajutorul acestor documente, bătrânii pot beneficia de măriri semnificative.

Este vorba despre adeverinţele care atestă veniturile nepermanente obținute înainte de 2001. Daniel Baciu anunță că termenul limită pentru completarea acestor formalități ar fi 1 martie 2025. Această recalculare vizează aproape un milion de pensionari, aşa cum susţine Daniel Bacu, şeful Casei de Pensii.

Suntem în procesul de primire a adeverințelor. O mare parte din pensionari au deja aceste adeverințe. Aceste adeverințe cu caracter nepermanent, atunci nu le-am luat în calcul acum da. Noi am creat acest drept. Dacă s-a contribuit la buget trebuie luate în calcul.

Vom avea încă o recalculare, cea mică, sub 1.000.000. Avem termen 6 luni de zile să facem această recalculare cu aceste adeverințe. Trebuie să recalculam din oficiu, avem acesta obligație legală. Noi am identificat cele ce sunt deja la dosar, pe fiecare pensionar în parte.

Cei care doresc să completeze cu alte adeverințe sunt bineveniți la casele teritoriale de pensii”, a spus șeful Casei de Pensii.

Citește și: Beneficiarii de pensie primesc marele anunț. Daniel Baciu: „Vin cu cifrele finale”

Daniel Baciu anunță ce se ia în calcul

Mai mult, Daniel Baciu a transmis că aceste venituri nu au fost incluse în prima recalculare, însă urmează a fi luate în considerare din această primăvară.

Dacă s-a contribuit la buget, trebuie luate în calcul. Vom avea încă o recalculare, cea mică, sub 1.000.000. Avem termen de 6 luni de zile să facem această recalculare cu aceste adeverințe.”

Adeverinţele pot fi luate de la fostele locuri de muncă sau de la Arhive, în cazul în care acestea nu mai există. Veniturile nepermanente înseamnă sporurile de noapte, de sărbători, de muncă grea, primele, al 13-lea salariu şi alte forme de compensaţie.

Vezi și: Peste 60.000 de pensionari NU pot rezolva problemele la CNPP. Daniel Baciu: „Au fost trimise către toți”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult