Domeniul devenit popular printre tinerii români! În aviaţie, cerul este limita. Iar asta o spun toţi cei care privesc pământul de la sute sau mii de metri altitudine. Tinerii au prins tot mai mult drag de planorism sau paraşutism, două sporturi cunoscute la noi în ţară.
Te-ar putea interesa și Transportul viitorului in business: Avioanele ultra-usoare
Unii români fac asta doar din pasiune, iar alţii muncesc intens pentru o carieră.
Iar special pentru respectivii tineri, la Aerodromul din Deva au început înscrierile la cursurile unde vor învăţa să prindă aripi.
Domeniul care devine tot mai popular printre tinerii din România. Cu o investiţie de 6.000 de euro îşi pot transforma pasiunea în meserieTinerii prind aripi şi zboară.
Norbert Scarlat are un palmares de invidiat, la doar 32 de ani. Şi-a petrecut jumătate din viaţă mai mult în aer decât pe pământ.
A ajuns pentru prima dată la aerodrom când avea zece ani, iar acum a devenit unul dintre cei mai buni planorişti ai Europei.
„Am continuat cu planorul începând de la 16 ani și practic am cel puţin, 15 ani de când fac planorism. Acum sunt instructor”, a spus Norbert Scarlet, instructor planor Aerodromul Deva.
Iar senzaţia pe care o simte în timpul zborului este una unică, spune el.
„Îţi oferă o oarecare libertate. Zborul cu planorul este comparabil cu zborul păsărilor”, a mai mărturisit Norbert Scarlet, instructor planor Aerodromul Deva, potrivit Observator.ro.
De asemenea, exemplul de mai sus nu este singurul. Sunt și alți tineri români care au ales să își urmeze visul din copilărie și pe care să îl transforme într-o meserie.
Iar dacă îți zboară gândul la o carieră în aviaţie, află că poți face asta chiar la noi în țară! Însă ai nevoie de pregătire intensă.
„Cursul este împărţit în două etape. Partea teoretică şi partea practică. Partea teoretică include 50 de ore de teorie, din nouă materii, iar în partea practică sunt 40 de ore de zbor”, a spus Adrian Ţineghe, instructor avion.
Dorel Vlasin: În urma acestui curs vor obţine o licenţă de zbor.
Pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, cursurile de la Aerodromul Deva sunt gratuite.
În schimb, cei care depăşesc această limită de vârstă, trebuie să scoată din buzunar nu mai puţin de 6.000 de euro.
Şi dacă vreţi să vă vedeţi visul împlinit, o puteţi face până pe 23 februarie, atunci când se termină înscrierile.