Românii ce au bani prin care să facă investiții se orientează tot mai mult spre domeniul imobiliar, prin intermediul căruia pot să-și rotunjească veniturile.
Cei care dețin deja apartamente fac profituri considerabile, dat fiind faptul că, în ultima perioadă, prețurile locuințelor s-au majorat cu 13% doar în câteva luni, ceea ce a determinat ca prețul mediu al unui metru pătrat de apartament să fie de peste 1.600 de euro.
Tinerii și persoanele până în 35 de ani reprezintă categoriile de vârstă ce doresc cel mai mult să-și achiziționeze un apartament sau o casă, pentru a nu mai plăti bani la chirie, însă prețurile au crescut destul de mult iar rata unui credit ipotecar a ajuns să depășească 3.000 de lei pentru 30 de ani.
Investitorii în domeniul imobiliar, care au reușit să achiziționeze un apartament în anii precedenți, pot chiar să le vândă în acest moment cu un profit considerabil. Cele mai scumpe orașe din România pentru achiziționarea unui apartament sunt Cluj-Napoca, Brașov și București, iar situația nu este deloc una delicată.
Persoanele care doresc să-și cumpere un apartament în Cluj trebuie să scoată din buzunare nu mai puțin de 2.900 de euro pentru un metru pătrat. De asemenea, în Brașov prețurile pe metru pătrat au crescut cu aproape 18%. În plus, bucureștenii trebuie să plătească și ei o medie de 1.800 de euro per metru pătrat.
Citește și : Ciolacu anunță ce se întâmplă cu indemnizațiile nou introduse pentru persoanele cu handicap. „Am promis dreptate!”
Prețul mediu al chiriilor nu este nici el de ignorat pentru cei ce doresc să investească în domeniul imobiliar, însă în cele mai multe cazuri se află ușor sub cel al ratelor pe care le-ar plăti o familie pentru un credit ipotecar.
Prin urmare, o chirie medie la garsonieră în București este de 369 de euro pe lună, pentru un apartament de două camere este de 580 de euro pe lună, iar pentru unul cu trei camere se ajunge chiar la 791 de euro pe lună.