- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Domeniul uitat de autorități în care urmează lucrări majore de modernizare

08 Aug, 19:24 • Preda Silvia
Noi investiții într-un domeniu plin de probleme din România. Urmează lucrări în valoare de circa două miliarde de lei, transmit autoritățile.
Domeniul uitat de autorități în care urmează lucrări majore de modernizare

Guvernul va aproba lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare în valoare de circa două miliarde de lei, sumele fiind asigurate din PNRR, a informat premierul Marcel Ciolacu.

Menţinem ritmul alert al investiţiilor şi aprobăm indicatorii tehnico-economici ai unor lucrări majore în infrastructura feroviară.

Modernizăm sectoare de cale ferată de pe raza Regionalelor Bucureşti, Craiova, Braşov, Timişoara şi Cluj”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că este vorba despre lucrări cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei, toate finanţate cu bani din PNRR.

„Sunt lucrări cu o valoare totală de circa două miliarde de lei, toate finanţate cu bani din PNRR”, a mai declarat Ciolacu.

Lucrări majore în infrastructura feroviară

Cale ferată
Cale ferată

Citește și: Guvernul taie lista de cheltuieli. Ciolacu: „Nu mai merge să cheltuim de capul nostru”

Astfel, conform autorităților, sectoare importante de cale ferată vor fi modernizate prin finanţări din PNRR.

„Azi asigurăm şi co-finanţările de la buget necesare pentru o axă majoră de proiecte din PNRR: este vorba de Valul Renovării, dar şi pentru investiţii din Programul de Dezvoltare Locală şi Programul naţional Anghel Saligny”, a mai spus premierul.

În acest context, Marcel Ciolacu a anunţat, joi, suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei cu peste 1,6 miliarde de lei.

Vezi și: Marcel Ciolacu promite demisii de răsunet în scandalul Spitalului Sfântul Pantelimon. „Nu voi ezita”