- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Două orașe din România, în topul celor mai fericite din lume. Cine domină clasamentul

25 Jun, 09:16 • Amarie Giorgiana
Două orașe din România se regăsesc în topul celor mai fericite. Orașele din țara noastră se regăsesc pe primele 250 de poziții ale topului realizat de Happy City Index.
Două orașe din România, în topul celor mai fericite din lume. Cine domină clasamentul

Două orașe din România se află în topul celor mai fericite din lume, potrivit clasamentului realizat de Happy City Index. Pe primele locuri se regăsesc orașe din Danemarca, Elveția și Germania.

Două orașe din România, în topul celor mai fericite din lume

România se află în topul 350 cele mai fericite orașe din lume. Clasamentul Happy City Index a fost realizat pe baza a cinci domenii care au un impact direct asupra sentimentului de fericire, potrivit Mediafax.

Cluj-Napoca și Brașov sunt orașele din țara noastră care se regăsesc în topul realizat la nivel global. Acestea ocupă locurile 195 și, respectiv, 220. Cele două orașe cunoscute din România s-au făcut remarcate pentru încercarea de crește bunăstarea locuitorilor.

Conform clasamentului întocmit de Happy City Index, evaluările recente ale orașelor din lumea întreagă au scos în evidență complexitatea determinării unui singur „cel mai bun” oraș la capitolul fericire prin intermediul unor factori care influențează nivelul de satisfacție al locuitorilor, dar și calitatea vieții.

Pentru a fi luate în considerare pentru realizarea topului, orașele trebuiau să respecte mai multe reguli, printre care să aibă minim 300.000 de locuitori. Totuși, în studiu au fost și orașe care aveau un număr mai mic de locuitori, dar au reușit să se distingă prin alte elemente.

Citește și: Top 5 destinații din Europa pe care le poți vizita cu 300 de lei pe zi. Orașul inedit din România care se află pe listă

Mai mult, toate orașele incluse în top au fost analizate pe baza a cinci domenii care au avut un impact direct asupra fericirii. Acestea sunt: cetățeni, guvernare, mediu, economie și mobilitate.

Orașul care domină topul fericirii

Cu toate că România se mândrește cu două orașe în topul ce analizează nivelul fericirii, alte locații din Danemarca, Elveția sau Germania se află pe primele locuri.

Mai exact, orașul Aaruhs din Danemarca ocupă primul loc în clasamentul realizat de Happy City Index.

Acesta este urmat de Zurich din Elveția, iar pe locul trei se află Berlin din Germania. Totodată, în top se regăsesc și alte orașe din țările care ocupă podiumul. De exemplu, Copenhaga, Munchen și Geneva se află pe listă.

 

Citește și: Cel mai frumos oraș din Creta și cele mai spectaculoase plaje. Mulți români merg acolo an de an

Tags: