- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După 10 ani în Anglia, Liviu s-a întors definitiv în țară pentru o afacere care îi umple buzunarele. Românul a descoperit „elixirul” sănătății, iar un litru costă 100 de lei

04 Sep, 18:45 • Bocioacă Bianca
După ce a lucrat 10 ani în Anglia, Liviu a hotărât să se întoarcă în România, în satul său natal și să devină fermier. Bărbatul a găsit o modalitate de a face profit, fără să mai stea departe de familia lui.
După 10 ani în Anglia, Liviu s-a întors definitiv în țară pentru o afacere care îi umple buzunarele. Românul a descoperit „elixirul” sănătății, iar un litru costă 100 de lei

Liviu a trăit timp de 10 ani în Anglia, unde a fost angajat la Royal Mail. Sătul de viața printre străini, românul a ales să se întoarcă acasă, în satul Pietrari din județul Vâlcea. Bărbatul a povestit pentru televiziunea locală că a crescut la țară și i se pare anormal că lumea nu mai crește animale în satul său natal.

După ce a ajuns în România, Liviu a început să crească mai multe animale, precum păsări, capre și măgari.

Citește și: Fermierii români au dat lovitura în 2024! Noua afacere de succes care le-a schimbat viața cultivatorilor. Profituri de zeci de milioane de euro

Liviu s-a întors în țară să vândă lapte de măgăriță

El mărturisește că acum își câștigă traiul exclusiv din vânzarea de lapte de măgăriță, care ajunge și la peste 100 de lei/litru. Specialiștii susțin că laptele de măgăriță este mai ușor de digerat, conține foarte multe vitamine și ar lupta chiar și împotriva virușilor. Totodată, are mai multe vitamine și mai puține grăsimi decât cel de vacă.

Nutriționiștii spun despre laptele de măgăriță că este pur medicament. Nu are nevoie nici de fierbere, pentru că nu conține bacterii, fiind considerat un antibiotic natural.

Numărul fermelor de măgărițe, o afacere aparte, a crescut considerabil în ultimii ani. Acum există în mai multe zone din țară, în Prahova, Bihor, Argeș, Brașov sau Cluj. Tinerii sunt, în general, cei care se înhamă la un astfel de business.

Citește și: Cultivarea murelor, o afacere de succes pentru antreprenorii români. Ce beneficii aduc sănătăţii şi ce profit pot produce

Laptele de măgăriță se bea cu moderație: 50 de ml/zi fiind o cantitate suficientă, potrivit specialiștilor, care recomandă cure de cel puțin o lună pe an pentru întărirea imunității.