Antreprenorul Ștefan Mandachi vrea să deschidă zeci de biblioteci distribuite în fiecare județ al țării, în special în zonele rurale. În cadrul noului proiect educațional, vor fi înființate 42 de biblioteci în containere sau rulote, a anunțat wall-street.ro.
Suceava este prima locație care beneficiază de un colț cultural și îi va pune la dispoziție minim 1000 de cărți.
„Lucrez la un proiect de educație, lectură și dezvoltare personală alături de mai mulți elevi și studenți. Obiectivul este să dăm viață unui ”lanț” de 42 biblioteci în containere sau rulote. Câte o bibliotecă în fiecare județ, în special în zonele rurale. Fiecare bibliotecă va ar trebui să conțină minim 1000 de cărți. Proiectul pilot îl vom inaugura la Suceava. Eu pun la dispoziție terenul și containerul-bibliotecă + toate dotările. Evident, aș putea achiziționa cu ușurință toate cărțile din interior, dar nu ăsta este scopul, ci să mobilizăm cât mai mulți oameni să intre în jocul „autoeducației”, a explicat Ștefan Mandachi.
Afaceristul face apel la populație și îi invită pe români să ia parte la acest proiect care vine în ajutorul tinerilor din toate colțurile lumii.
Ștefan Mandachi transmite că orice cetățean dorește, poate dona cărți care să umple rafturile acestor biblioteci, însă pe fiecare carte donată, să fie menționat pe prima pagină a cărții, de ce a donat cartea, împreună cu data corespunzătoare.
„Donează aici: adresa Str. Sofia Vicoveanca nr. 106, loc. Suceava, jud. Suceava, recepție Hotel Mandachi. Oricine poate veni să împrumute o carte din biblioteca mobilă, cu condiția să pună alta în loc. Iei două, lași două în loc”, a precizat antreprenorul.
Bibliotecile vor fi doar un loc plin de armonie printre cărți, fără camere de luat vederi sau o persoană care să aibă grijă de acest loc. Bărbatul rămâne optimist și consideră că bibliotecile ar trebui să fie apărate de cetățenii județelor.
„99% dintre prietenii mei sunt de părere că locul se va devasta, cărțile sau mobilierul vor dispărea și alte scenarii apocaliptice etc. Eu sunt mai optimist și cred că locul va prospera, se va umple de cărți și se va întreține de la sine. Merg pe încredere. Vedem…(…)Cred că dacă se va face un loc cu cărți, ideea va avea un impact mare și vom multiplica modelul. Rămâne de văzut. Deocamdată, important este să trimiteți cărți (sau să le aduceți personal). Data limită de trimis este 15 martie, ulterior vom schimba adresa”, adaugă Mandachi.
Pentru restul localităților, le dă șansa și altor antreprenori dornici să ducă cât mai departe acest proiect și adaugă faptul că valoarea la care se învârte un container cu tot cu rafturi este în jur de 5.000 de euro, plus terenul unde să fie amplasat containerul.
Alte articole: Cheia succesului! Cât costă deschiderea unei francize Spartan