Momente de neliniște pentru clienții E.ON Energie România. Reprezentanții companiei au transmis public un avertisment important, citează antena3.ro.
E.ON Energie România atrage atenția clienților asupra documentelor și mesajelor pe care le primesc pe adresa de email, în numele companiei. Responsabilii le transmit consumatorilor să nu ia în considerare email-urile de tip phishing, care au în conținut documente atașate și diferite link-uri.
Situație șocantă pentru pentru furnizor. Mai mulți clienți au primit email-uri în care era prezentată disponibilitatea de instalare a unor produse E.ON, și de asemenea, o cerere de ofertă și de preț, semnată în numele reprezentanților.
Specialiștii domeniului Cyber Security atenționează consumatorii să nu acceseze documentele sau link-urile primite. Acestea nu vin din partea companiei, ba mai mult de atât, este o tentativă de furt a informațiilor.
Reprezentanții au transmis public că E.ON. nu transmite astfel de mesaje, ba mai mult de atât, ofertele pot fi văzute pe website-ul companiei. Inclusiv informațiile de interes pentru consumatori despre produsele furnizorului sunt regăsite tot pe pagina digitală a acestuia.
Vezi și: Număr record de prosumatori de energie electrică în România! ANRE a publicat estimările pentru 2023
E.ON. trimite astfel de email-uri doar la solicitarea consumatorilor în mod special. Tocmai de aceea, compania sfătuiește persoanele care primesc un mesaj, precum cel descris mai sus, să nu îl deschidă, să nu salveze documentele și să nu interacționeze prea mult cu email-ul în cauză.
Specialiștii Cyber Security le recomandă consumatorilor să verifice limbajul și corectitudinea lui, pentru că email-urile de tip phishing sunt scrise, în mod normal, sub o formă nenaturală. În cazul în care clienții vor da curs invitației primite pe email în numele E.ON. Energie România, dispozitivul de pe care a fost accesat mesajul va fi virusat, iar datele personale ale utilizatorului pot fi preluate fără permisiunea lui. Conversațiile persoanei în cauză nu vor mai fi private, și de asemenea, conturile bancare, fotografiile personale, istoricul de căutare sau informații de interes despre comportamentul online vor ajunge la hackerii care pornesc aceste inițiative.