Mihai Toader-Pasti este românul care reușește să cucerească tot mai mult piața afacerilor din România. Acum, acesta dă o nouă lovitură și se alătură programului Obama Foundation, care a anunțat lista celor 105 lideri selectați din întreaga lume în cohorta ediției 2023, anunță Forbes.
Programul fundației sprijină participanții din întreaga lume în antrenarea leadershipului și angajamentului civic, pentru a-și dezvolta abilitățile și a pune o amprentă pozitivă în sectoarele public, privat și nonprofit. Din Europa au fost selectați 35 de lideri din 23 de țări.
Mihai Toader-Pasti este, la ora actuală, fondatorul și coordonatorul IntreVecini, o organizație care lucrează la construirea unei rețele descentralizate de microcomunități durabile. Prin sprijinul sponsorilor din domeniul privat, organizația își propune să ajungă la 47 de comunități urbane în toate județele din România până în 2025, montând panouri fotovoltaice pe blocuri și organizând, pentru microcomunitățile de vecini din blocurile respective, activități în jurul celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.
Nu cu foarte mult timp înainte, Mihai a co-fondat și condus EFdeN. Este vorba despre cea mai premiată organizație non-profit de sustenabilitate din România, Fundația condusă de Mihai Toader Pasti este cea care a a început dezvoltarea proiectului pilot de Oraș al Viitorul EFdeN Sustainable City și a construit cea mai sustenabilă casă din Europa.
Mai mult, renumitul om de afaceri a reușit să dezvolte și energiaTa, proiect care a dus la schimbarea legislației românești în domeniul energiei permițând injectarea energiei electrice în rețea de către prosumatori. Conform sursei citate, Mihai a fost președintele Future Energy Leaders România și a fost pe lsita coordonatorilor renumitului raport intitulat „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile” al Administrației Prezidențiale.
„Ca parte a programului de șase luni al Obama Foundation, cei 35 de lideri se vor reuni săptămânal pentru sesiuni interactive menite să-i ajute să producă schimbare, perfecționându-și abilitățile de leadership, construind relații profunde cu colegii lor și interacționând cu liderii de opinie și membri ai comunității Obama Foundation. Ei vor avea, de asemenea, oportunitatea de a participa la diverse experiențe virtuale și evenimente speciale, inclusiv conversații unu-la-unu cu mentori experimentați din rețeaua globală a Fundației”, mai explică Forbes.
Ai mai putea citi: 24 februarie – Radiografia unui an de război. Cât costă „factura” pe care trebuie să o plătească Rusia și Ucraina. Miliarde de euro s-au investit în doar câteva luni