În ultimele zile, cinci elevi din Constanța au realizat o performanță remarcabilă la o competiție internațională, unde au prezentat o aplicație inovatoare destinată să faciliteze viața oamenilor. La doar 17 ani, aceștia, sub îndrumarea unui profesor de excelență, au dezvoltat o aplicație bazată pe inteligența artificială, menită să îmbunătățească concentrarea utilizatorilor, potrivit bugetul.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Noua aplicație care dă peste cap Waze și Google Maps a apărut!
foto: AI
Deși nu au beneficiat de aceleași condiții ca în alte țări, elevii au impresionat evaluatorii din Malaezia, demonstrând o înțelegere profundă a funcționării creierului uman și a principiului repetitivității. Dupa un efort considerabil, au descoperit metode eficiente pentru a ajuta utilizatorii să își mențină concentrarea, aducând o soluție practică și utilă pentru toți.
„Deci legătura o face faptul că creierul nostru este supus mai multor legi fizice și chimice, de exemplu, o anumită neuroplasticitate, prin care, prin a face un lucru repetitiv, tu te antrenezi și creezi căi neuronale care te pot ajuta să activeze acest lucru mai rapid.
Noi ne-am folosit de această lege pentru a antrena creierul uman să se concentreze mai ușor. Adică, pe scurt, în momentul când el își pierde concentrarea, împingi, teoretic, pentru a se putea concentra înapoi”, a declarat unul dintre elevi pentru Aleph News.
Grupul de elevi s-a confruntat cu provocări financiare, în ciuda talentului lor. Aceștia nu au avut acces la resursele necesare, iar condițiile de muncă pentru profesori sunt adesea precare, fără salarii decente, ceea ce îngreunează dezvoltarea educațională și inovarea.
„Barierele noastre, în general, sunt financiare, nu de alt ordin. În rest, ne place să credem că nu avem limite și suntem deschiși la cunoaștere și este o muncă titanică în spatele acestui rezultat”, recunosc micii cercetători.
Tinerii au participat la o conferință la Cluj, unde au fost recompensați cu un premiu special pentru inovația lor. Îndrumătoarea lor, Ramona Rădulescu, profesoară de informatică cunoscută la nivel național, i-a însoțit și în Malaezia, sprijinindu-i în realizarea acestui proiect.
„Sunt provocări de fiecare dată, dar suntem siguri că mereu putem veni cu ceva nou și cu mulță muncă și implicare, putem aduce o contribuție semnificativă în societate”,a transmis cadrul didactic care a coordonat cercetarea.
Te-ar mai putea interesa și: Hidroelectrica va permite, în curând, plata facturilor prin aplicație. PayU a primit contractul pentru procesarea plăților