- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii din Vaslui care iau nota 10 la BAC vor primi shaorma gratis. Cei care nu iau examenul, ofertaţi cu joburi bănoase

25 Jun, 17:22 • Dobran Viorel
Un restaurant din Vaslui oferă câte o shaorma fiecărui elev care ia o notă de 10 la Bac, ”un mic moment de răsfăț”, după cum susține patronul fast food-ului.
Elevii din Vaslui care iau nota 10 la BAC vor primi shaorma gratis. Cei care nu iau examenul, ofertaţi cu joburi bănoase

Un fast food a anunțat că va oferi shaorma gratis fiecărui elev care ia nota 10 la examenul de bacalaureat. Într-o inițiativă menită să încurajeze performanța academică și să răsplătească eforturile elevilor, o shaormerie din Vaslui oferă câte o masă gratuită fiecărui licean care obține nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat din iunie 2024.

Potrivit informațiilor publicate de publicația locală Vremea Nouă, acest gest generos vine în sprijinul tinerilor care își dedică timpul și energia pentru a obține rezultate remarcabile.

Pentru a beneficia de oferta specială, elevii trebuie să prezinte rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat, publicate pe platforma edu.ro, împreună cu un act de identitate valid. Aceasta se aplică pentru oricare dintre probele scrise ale examenului. „Dorim să sărbătorim reușitele acestor tineri și să le arătăm că munca și dedicarea lor nu trec neobservate. Prin acest gest, vrem să le oferim un mic moment de răsfăț și să-i încurajăm să continue pe drumul performanței”, a declarat patronul shaormeriei din Vaslui pentru Vremea Nouă.

Oferta este valabilă în perioada imediat următoare anunțării rezultatelor Bacalaureatului și include o varietate de opțiuni de shaorma disponibile în meniul fast food-ului local.

Shaorma nu este singurul premiu. Se dau locuri la facultate, premii consistente de la Guvern şi autoorităţile locale şi asta nu e tot. Creatorii UNTOLD sunt alături şi ei de elevii de 10 ai României într-o nouă inițiativă “BAC DE 10”, cea mai longevivă campanie de încurajare a performanței prin educație. Performanța elevilor de 10 va fi recompensată cu experiențe memorabile și anul acesta, cei care obțin 10 la examenul de Bacalaureat sunt recompensați cu abonament General Access pentru cele patru zile de  festival.

Reversul medaliei este că sunt şi mii de JOBURI pregătite pentru elevi și studenti, pe timpul verii, dar pretențiile lor salariale depășesc posibilitățile angajatorilor

Prețul uimitor pe care l-a plătit un bărbat pentru o shaorma vegetariană. Nu i-a venit să creadă când a văzut nota de plată! 

Shaorma a devenit un produs scump

 

Shaorma este bonus. Elevii se pot şi angaja pe sume fabuloase pe timpul verii

Studenții și elevii pot face bani frumoși pe timpul verii, mai ales că mii de locuri de muncă sunt pregătite pentru ei în lunile de vacanță, doar că nu sunt ușor de ocupat. Tinerii cer salarii mari, în medie cu 1.000 lei peste oferta companiilor, după cum rezultă din datele unei platforme de recrutare, informează TVR.

Pentru a reduce șomajul, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă stimulente firmelor care angajează elevi și studenți pe durata vacanței. Odată cu venirea vacanței, tot mai mulți elevi și studenți caută de lucru.

Tineri cu vârste cuprinse între 18 și 20 și 4 de ani au depus peste 340.000 de CV-uri, iar cei care nu au împlinit majoratul… 22.000 de CV-uri, conform statisticilor unei platforme de recrutare.

Shaorma gratis a făcut ravagii în Cluj. Isteria de Black Friday a provocat sute de oameni să aștepte la coadă în fața unui fast-food

Cele mai căutate domenii sunt retail, call-center, IT și turism. Dar recrutarea poate fi o provocare, în condițiile în care candidații au așteptări salariale mai mari decât oferă companiile. „Pentru cei care nu au deloc experiență, la nivel național, media netă pentru toate domeniile de activitate este undeva la 3.500 lei pe lună, însă așteptările candidaților sunt undeva la 4.500 lei pe lună”, precizează Ana Călugăru, director de comunicare – platformă de recrutare online.

Reprezentanții patronilor consideră că mulți candidați cer prea mulți bani pentru lipsa lor de experiență și din acest motiv nu îi angajează. „Nu poți să-i oferi un nivel salarial echivalent altei persoane care are deja 5 ani sau 10 ani în firmă, deși poate, conform diplomei, este mai pregătit decât cel cu experiență. Experiența este cea care face diferența”, a afirmat Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Elevii și studenții nu consideră că au pretenții exagerate:

  • „Un salariu atractiv… măcar 3.500 de lei”;
  • „Ținând cont că nu ai experiență… nu poți să te aștepți să-ți se ofere cineva un salariu atât de mare”.

Dar sunt și elevi și studenți care nu vor să lucreze, pentru că au alte priorități.

„La facultatea la care sunt eu… mai bine mă odihnesc, pentru că oricum e foarte solicitant și am și practicat pe timp de vară”, a spus o studentă.

Cea mai mare rată a șomajului, de peste 20%, este rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, conform Institutului Național de Statistică (INS). Altfel spus, un tânăr din cinci – din această categorie de vârstă – nu lucrează.

ANOFM acordă firmelor stimulente pentru angajarea elevilor și studenților pe durata verii, în anumite condiții. Specialiștii în resurse umane recomandă tinerilor și programele de internship sau stagii de voluntariat, pentru a obține experiență.