- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii sunt mutați din școlile cu risc seismic! Ministerul Educației trebuie să găsească noile locații în care mii de copii din țară vor învăța

22 Feb, 19:55 • Lupu Alexandra
Mii de elevi sunt mutați din clădirile cu risc seismic, care s-ar putea prăbuși încă de la primul cutremur. Iată unde vor învăța aceștia.
Elevii sunt mutați din școlile cu risc seismic! Ministerul Educației trebuie să găsească noile locații în care mii de copii din țară vor învăța

Ministerul Educației a anunțat că, în întreaga țară, există multe instituții de învățământ care s-ar putea prăbuși încă de la primul cutremur. Din acest motiv, mii de copii vor fi mutați, citează antena3.ro.

39 de clădiri se încadrează în clasa I de risc seismic, conform informațiilor publicate de Ministerul Educației. 21 dintre ele sunt folosite la ora actuală, atât pentru laboratoare și săli de clasă, cât și pentru cămine, săli de sport, spații destinate profesorilor, printre multe altele. Reprezentanții au confirmat că au solicitat inspectoratelor școlare să găsească soluțiile necesare pentru această situație.

Ministerul Educației solicită relocarea elevilor

Primele informații ne arată că a început relocarea elevilor care învățau în instituțiile care se puteau prăbuși încă de la primul cutremur. Raportul pus pe masa Guvernului arată că există 39 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic.

Valul de cutremure din Oltenia este cel care a determinat reprezentanții să ia atitudine și să prioritizeze consolidarea și reabilitarea clădirilor care puteau pune viața elevilor în pericol, în cazul unui seism. Din datele prezentate până la ora actuală, știm că 40 elevi de la școala primară din județul Prahova, din Dâmbu, vor fi mutați la o grădiniță din Băicoi, pentru a-și desfășura în continuare activitățile.

„Vreau să precizez că această școală nu se va închide, doar va fi o relocare temporară pe perioada lucrărilor de consolidare”, menționează primarul din Băicoi.

Peste 400 elevi care învață la Liceul de Arte din Brăila trebuie să fie mutați într-o altă clădire, până la terminarea lucrărilor de reabilitare. Directorul instituției a confirmat că relocarea a început, astfel, trei clase sunt deja la un centru comunitar, iar pentru restul se caută soluții.

Citește și: Ministerul Educației, anunț de ultimă oră! La primul cutremur, școlile care funcționează în clădirile cu risc seismic s-ar putea prăbuși

Ministerul Educației
Ministerul Educației

„Primăria așteaptă de la conducerea liceului un proiect pentru a aproba în Consiliul Local indicatorii tehnico-economici pe baza devizelor întocmite de o societate autorizată și abia după ce liceul va prezenta proiectul respectiv vom putea acorda finanțarea. Banii se acordă în baza unor documente, nu doar în baza unor cereri”, declară primarul din Brăila, Dragomir Marian.

Ministerul Educației și primarii trebuie să identifice până vineri spațiile în care mii de copii din întreaga țară vor fi mutați, în așa fel încât activitatea școlară să nu fie întreruptă, iar viața lor să nu mai fie pusă în pericol. În același timp, Ligia Deca a susținut că reabilitarea este responsabilitatea proprietarilor clădirilor.

„Din punctul meu de vedere, responsabilitatea pentru consolidare a clădirilor stă la proprietarii clădirilor. Nu cred că este normal ca părinții să își asume pe propria răspundere să ducă cu copii într-o clădire cu risc seismic”, spune ministrul Educației.

Vezi și: Calendarul de înscriere în învățământul primar a fost aprobat! Ministerul Educației a anunțat perioada în care se depun cererile de înscriere

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...