- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii sunt revoltați! Telefoanele mobile sunt interzise, începând cu acest an școlar

19 Sep, 16:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
Telefoanele mobile sunt interzise, începând cu anul școlar 2024-2025. De ce au luat această decizie.
Elevii sunt revoltați! Telefoanele mobile sunt interzise, începând cu acest an școlar

Interzicerea telefoanelor mobile în școlile din România a devenit un subiect de dezbatere în anul școlar curent. Totuși, implementarea acestei măsuri întâmpină numeroase dificultăți, potrivit capital.ro.

Interdicția telefoanelor mobile în timpul orelor era deja în vigoare, dar noua reglementare prevede extinderea acestei interdicții și în pauze, ceea ce a generat confuzie și dificultăți de aplicare.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că fiecare școală are libertatea de a decide dacă va aplica interdicția pe întreaga durată a zilei școlare, dar secretarul de stat Florin Lixandru a spus că telefoanele nu vor putea fi utilizate deloc pe parcursul zilei.

Te-ar mai putea interesa și: Cât pot încasa elevii şi studenţii din pensia de urmaş. Metoda de calcul este simplă

foto: telefoane interzise în școli

Elevii sunt revoltați! Telefoanele mobile sunt interzise, începând cu acest an școlar

Directorul Andreia Bodea, de la Colegiul Național „I.L. Caragiale”, a exprimat dificultăți în gestionarea practică a acestei măsuri.

„Școlile și mai ales liceele cu număr mare de elevi, nu văd cum ar putea în câteva minute, să socotim un pic – 1.300 de elevi, tot durează un minut și jumătate de fiecare (n.r. Să lase telefoanele în locuri special amenajate și să le ia înapoi în pauze).

Când se va vota o Lege că e interzis, nu vor mai veni deloc cu telefonul”, a comentat Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național „I.L. Caragiale.

Comparativ, alte țări europene au găsit soluții variate pentru a gestiona utilizarea telefoanelor mobile în școli. De exemplu, Norvegia a implementat sistemul „hotelul mobilelor”, unde telefoanele sunt depozitate într-un dulap securizat, iar elevii le pot recupera doar la sfârșitul zilei. Ungaria a adoptat o politică strictă de colectare a telefoanelor la începutul zilei școlare, iar Franța și Italia aplică măsuri diferite, în funcție de nivelul de învățământ.

În Spania, telefoanele mobile sunt permise doar la cererea profesorilor și pot duce la sancțiuni, dacă regula este încălcată. Țările de Jos și Grecia au măsuri similare, interzicând telefoanele în timpul orelor și cerându-le elevilor să le păstreze în ghiozdan pe parcursul zilei.

Te-ar mai putea interesa și: Ligia Deca, anunț din zona inundațiilor. Elevii vor face din nou ore în sistem hibrid!